Kuvari znaju trik koji su odlučili da podele sa svima. Stvar je jednostavna, samo bi trebalo da se pridržavate uputstava.
Pre svega je bitno da jaja ne budu iz frižidera, već sobne temperature. Stavite ih u hladnu vodu i to jedno pored drugog na dnu šerpe (nikako jedno preko drugog). Posolite vodu (to će dodatno sprečiti pucanje, a takođe omogući će lakše guljenje jaja) pa jaja kuvajte na tihoj vatri. Na primer, ako vam je na šporetu najveća temperatura 9, vi kuvajte na 4. Kuvajte ih nekih 15ak minuta, pa posle ugasite šporet, ali ostavite šerpu na ringlu još nekoliko minuta.
Ovakvom tehnikom kuvanja jaja, omogući ćete im da istanu cela i da ne popucaju tokom kuvanja.
Pročitaj još:
Pripreme za Uskrs: Izbelite sami jaja tako da budu savršena za ukrašavanje!
Zanimljive činjenice: Zašto prvo ofarbano jaje za Uskrs treba da bude crveno i šta simbolizuje?
Danas je Veliki četvrtak, dan kada se grešnicima opraštaju gresi i sadi lubenica
Uspešno ste se prijavili