Pa da li nešto što je zdravo, zaista može da bude i ukusno? Mi smo probali da napravimo baš jedan takav kolač i potvrđujemo – ovo je ukus koji će oduševiti sve sladokusce.
Potrebno je:
Za kolač:
- 3-4 srednje banane
- 2 jaja
- 6 kašika otopljenog biljnog margarina
- 3 kašike meda
- 125 gr prosejanog heljdinog brašna
- 40 grama kakao praha
- kašičica sode bikarbone
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- pola kašičice cimeta
Za fil:
- 0.5 l mleka bez laktoze (ili voda, bademovo, kokosovo, sojino mleko…)
- kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 60 gr kokosovog brašna
- 2-3 kašike smeđeg šećera

Foto: Aska.rs
Priprema:
Blago umutiti jaja, u drugoj podusi izgnječiti banane, pa u njih dodati otopljeni margarin, med i prethodno umućena jaja. U posebnoj posudi prosejati brašno, dodati so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pa promešati. Ovo dodati tečnoj smesi i mešati dok se masa ne sjedini. Peći na 180 stepeni, 25 minuta.
Dok se kolač peče, pripremite fil. Ovo je postupak za klasično pravljenje pudinga, gde u vodu ili mleko sipate navedene namirnice i mutite dok se smesa ne zgusne. Potrebno je da se topli puding premaže preko toplog kolača, jer se u suprotnom neće sjediniti.
Prijatno!
Pročitaj još:
Stručnjaci odgovaraju: Da li je bela čokolada zaista ČOKOLADA?
RUKOLA u službi zdravlja i lepote : Uz njenu pomoć ćete biti mladoliki, a vaši obroci biće ukusniji!
Jedna od najzdravijih namirnica: Za šta je sve dobar đumbir?
Uspešno ste se prijavili