15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Pravili smo zdrav kolač bez glutena i laktoze: Probajte, oduševićete se!

Foto:Envato

Pravili smo zdrav kolač bez glutena i laktoze: Probajte, oduševićete se!

Aska logo
Aska
8. jul 2020. 17:58
Čak i oni koji nemaju alergijske reakcije na gluten ili laktozu, često biraju za desert zdrave namirnice koje će pritom biti i ukusne.
PODELI
F
T
G
P

Pa da li nešto što je zdravo, zaista može da bude i ukusno? Mi smo probali da napravimo baš jedan takav kolač i potvrđujemo – ovo je ukus koji će oduševiti sve sladokusce.

Potrebno je: 

Za kolač:

  • 3-4 srednje banane
  • 2 jaja
  • 6 kašika otopljenog biljnog margarina
  • 3 kašike meda
  • 125 gr prosejanog heljdinog brašna
  • 40 grama kakao praha
  • kašičica sode bikarbone
  • kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • pola kašičice cimeta

Za fil:

  • 0.5 l mleka bez laktoze (ili voda, bademovo, kokosovo, sojino mleko…)
  • kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 60 gr kokosovog brašna
  • 2-3 kašike smeđeg šećera

 

Foto: Aska.rs

Priprema:

Blago umutiti jaja, u drugoj podusi izgnječiti banane, pa u njih dodati otopljeni margarin, med i prethodno umućena jaja. U posebnoj posudi prosejati brašno, dodati so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pa promešati. Ovo dodati tečnoj smesi i mešati dok se masa ne sjedini. Peći na 180 stepeni, 25 minuta.

Dok se kolač peče, pripremite fil. Ovo je postupak za klasično pravljenje pudinga, gde u vodu ili mleko sipate navedene namirnice i mutite dok se smesa ne zgusne. Potrebno je da se topli puding premaže preko toplog kolača, jer se u suprotnom neće sjediniti.

Prijatno!

Pročitaj još:

Stručnjaci odgovaraju: Da li je bela čokolada zaista ČOKOLADA?

RUKOLA u službi zdravlja i lepote : Uz njenu pomoć ćete biti mladoliki, a vaši obroci biće ukusniji!

Jedna od najzdravijih namirnica: Za šta je sve dobar đumbir?

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
gluten, heljda, Laktoza, zdrav kolač
Ako se ikada zaljubiš: Ovu pesmu svaka žena mora da pročita!
Ovog leta nećete ići na more? To ne znači da treba da zaboravite da se zaštite od štetnog sunčevog zračenja!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube