Ovo je odlično predjelo ili dodatak glavnom jelu. Potrebno vreme za pripremu ovog jela je 10ak minuta, koliko i treba jajima da budu tvrdo kuvana.
Najpre skuvajte jaja pa ih pustite da se ohlade. Ohlađena ogulite i odvojite žumace od belanaca. Žumanca iskoristite za gvakamole punjenje, a za sada belanca stavite sa strane.
Gvakamole:
Potrebno je za 8 jaja da stavite:
- jedan avokado,
- pola glavice crvenog luka,
- čen belog luka,
- malo svežeg korijandera,
- 2 kašičice soka od limuna,
- jedan paradajz,
- biber i so po ukusu,
- malo ljute paprike
- žumanca
Sve dobro isprštite tako da dobijete kompaktnu masu i nakon toga napunite belanca. Uživajte i prijatno!
Pročitaj još:
Koristite korijander, on sprečava nadimanje, reguliše nivo holesterola i jača imunitet!
Svinjetina i sos od domaće kafe, savršena kombinacija za luksuzni zalogaj!
Uspešno ste se prijavili