Post često podrazumeva dodatno planiranje obroka, međutim, danas vam donosimo jelo koje je dokaz da posna ishrana ne mora biti komplikovana. Za samo pola sata na stolu možete imati izuzetno ukusan i zasitan obrok, koji će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.

Sastojci (za 3 porcije)
- 300 grama posne testenine (Mafaldine/čipkasti rezanci)
- 400 grama svežih šampinjona
- beli luk (po ukusu; svež ili u granulama)
- 150 grama crnog luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 500 grama biljne pavlake
- so, biber
- svež matovilac za dekoraciju

Priprema
Testeninu skuvajte prema uputstvu s pakovanja, procedite i odložite dok pripremate sos.
Zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crni luk. Posolite. Ako koristite svež beli luk, dodajte i njega.
U drugom tiganju propržite očišćene i naseckane šampinjone. Ukoliko ste se pak odlučili za beli luk u granulama, njega dodajte ovde. Pobiberite. Šampinjone pržite dok ne puste vodu i porumene.
Sjedinite s lukom zatim dodajte biljnu pavlaku. Kuvajte kratko, otprilike još 5 minuta.
U kremasti sos dodajte prethodno skuvanu pastu.
Ako volite da vam obrok bude i oku lep, a ne samo ukusan, pri serviranju pastu ukrasite s par listića matovilca. Uneće boju i efekat svežine na tanjir.
Prijatno!
Pročitaj još
Uspešno ste se prijavili