15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Prava domaća hrana: Napravite ukusan kačamak po Ljiljinom receptu

Prava domaća hrana: Napravite ukusan kačamak po Ljiljinom receptu

Aska logo
Aska
3. decembar 2016. 11:11
Volite pravu domaću kuhinju? Evo predloga šta biste ovaj vikend mogli da pravite.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

-1 kg kukuruznog brašna,

-400 grama sira,

-200 grama kajmaka,

-100 grama maslaca

Priprema:

U šerpu nasuti 4-5 litara vode i dodati kašičicu soli. Kada voda proključa, smanjiti temperaturu na 4 i kutlačom ili šakom sipati brašno. Varjaćom formirati grudvice približno iste veličine i ostaviti da se kuva 40ak minuta. Kada je kačamak skuvan, ne sklanjati šerpu sa ringle već kutlačom odvaditi višak skroba (vode), promešati varjačom (oklagijom), a potom mikserom dobro izmešati kako ne bi ostale suve gromuljice. Ako se smesa presuši dodati skroba koji ste odvadili.

Začin:

U veći i dublji tiganj staviti maslac da se otopi i dodati izgnječeni sir i kajmak. Pošto se sve otopi, dodavati kačamak i mešati da se podjednako začini. Služiti toplo. Bez začina, kačamak se u tanjiru prelije jogurtom ili slatkim mlekom. Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kačamak, Ljiljina kuhinja, Obrok
Kopnena sirena: Legenda o Varšavi, gradu koji bi trebalo da obiđete
Dan pun ljubavi: Ovi znakovi će danas osetiti leptiriće u stomaku
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube