15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Pikantan francuski krompir: Iskoristite ostatke od uskršnje trpeze
Krompir

Pikantan francuski krompir: Iskoristite ostatke od uskršnje trpeze

Aska logo
Aska
2. maj 2016. 13:23
Ako ne znate kako da potrošite preostala uskršnja jaja, evo ideje.
PODELI
F
T
G
P
Skoro u svakoj kući nakon Uskrsa i slavlja ostanu u korpicama jaja koja ne znate kako da potrošite. Ukućani su ih već dosta pojeli, i na vama je da smislite neko jelo kako biste potrošili preostala jaja. Evo ideje za ukusan, pikantan i štedljiv ručak.
Francuski krompir
Potrebno vam je:
1 kilogram krompira
300 grama kobasice
6 barenih jaja
1 pavlaka
malo mleka
So, biber
Krompir

Foto: profimedia

Očistite krompir i stavite ga da se kuva. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presecite na pola da bi se brže skuvali. Jaja oljuštite ih i isecite ih na kolutove. Ogulite kobasicu i isecite je na kolutove. Uštedećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuvaju. Kada je krompir skuvan, isecite i njega na kolutove, debljine oko jedan i po santimetar.

U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promešajte. Slažite: red krompira, red jaja pa red kobasica. Posolite i pospite brašnom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da poslednji red mora biti krompir. U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mleko pa sve to dobro izmešajte.

Prelijte jelo ovako pripremljenom smesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa. Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Francuski krompir, Jaja, Krompir, Recept
Dve nedelje vežbanja: Trener me ne štedi, ali imam i više snage
Danas je Svetski dan delfina: Životinja koja je zaista čovekov prijatelj
7. jul 2025.portal_admin

Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti

3. jul 2025.portal_admin

Mnogi veruju da ove namirnice goje, a zapravo vam mogu pomoći u mršavljenju

29. jun 2025.portal_admin

Trik da grubi peškiri postanu mekani kao paperje: Treba vam dva sastojka i koštaju 50 dinara

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube