Skoro u svakoj kući nakon Uskrsa i slavlja ostanu u korpicama jaja koja ne znate kako da potrošite. Ukućani su ih već dosta pojeli, i na vama je da smislite neko jelo kako biste potrošili preostala jaja. Evo ideje za ukusan, pikantan i štedljiv ručak.
Francuski krompir
Potrebno vam je:
1 kilogram krompira
300 grama kobasice
6 barenih jaja
1 pavlaka
malo mleka
300 grama kobasice
6 barenih jaja
1 pavlaka
malo mleka
So, biber

Foto: profimedia
Očistite krompir i stavite ga da se kuva. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presecite na pola da bi se brže skuvali. Jaja oljuštite ih i isecite ih na kolutove. Ogulite kobasicu i isecite je na kolutove. Uštedećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuvaju. Kada je krompir skuvan, isecite i njega na kolutove, debljine oko jedan i po santimetar.
U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promešajte. Slažite: red krompira, red jaja pa red kobasica. Posolite i pospite brašnom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da poslednji red mora biti krompir. U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mleko pa sve to dobro izmešajte.
Prelijte jelo ovako pripremljenom smesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa. Prijatno!
Uspešno ste se prijavili