Nisu teške za pripremu, a izvrsnog su ukusa, zato su nam palačinke svima omiljene. Verzija bez trunke brašna posebno će biti draga svima onima koji paze na liniju jer se pripremaju od zobenih pahuljica.
Recept za ove palačinke bez brašna je krajnje jednostavan.
Potrebno:
- oko 250 g zobenih pahuljica (usitnjenih)
- 2 jaja
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 500 ml vode
- kašičica kokosovog ili maslinovog ulja
- 10 g tamne čokolade
- mleveni cimet
- bobičasto voće (po izboru)
Priprema:
Sve sastojke za palačinke pomešajte i dobro umutite. Dodajte jaja koja ste prethodno dobro umutili. Smesu prije pečenja svakako ostavite da odstoji barem 15 minuta.
U tiganj stavite malo maslinovog ili kokosovog ulja, zagrejte i pecite palačinke.
Čokoladu i kokosovo ulje stavite u posudu i stavite u mikrotalasnu minutu i po, ali proveravajte na svakih 30 sekundi koliko se otopilo. Palačinke prelijte otopljenom čokoladom i dodajte bobičasto voće.
Uspešno ste se prijavili