15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ovo je hedonizam: Počastite sebe sirom koji je zreo u vinu od suvog grož...
Sirevi

Foto:Latif Adrović

Ovo je hedonizam: Počastite sebe sirom koji je zreo u vinu od suvog grožđa

Bojana Kesić
8. jun 2016. 11:09
Italija više nije tako daleko, barem ako živite u Beogradu.
PODELI
F
T
G
P

Pravi sladokusci i hedonisti koji uživaju u hrani i piću, koje se pravi na poluostrvu u obliku čižme, odabrali su do sada neviđene specijalitete u Srbiji i rešili da ih ponude ovdašnim ljubiteljima dobrog zalogaja i kapljice.

Imali smo tu čast da među prvima degustiramo posebne sireve i vina, pa smo zamolili domaćine iz „Saporinelli-a“ da nam objasne šta zapravo jedemo i pijemo.

Sirevi

Foto: Latif Adrović

– Ono što možete naći u našoj ponudi je sir „Fior d’arancio“. To je sir sa plavim plesnima, od pasterizovanog kravljeg mleka koji je zrio u vinu od suvog grožđa sa komadićima pomorandže na kori . Karakteriše ga sladak ukus, a vene buđi su ublažene intenzivnim ukusom vina. Uz ovaj sir preporučujemo dezertno vino “Just“, Sara Meneguz. „Cera d’api“ je još jedan karakterističan sir koji je odneo nagradu za najbolji si u Evropi, na Globalnom takmičenju sireva 2015. godine. Karakteriše ga sladak ukus sa prijatnim notama meda i vanile. Uz to preporučujemo belo vino. Takođe sir koji treba istaći je „Sottocenere al tartufo“, sa komadićima tartufa. Karakteriše ga sladak i kremast ukus koji se odlično kombinuje sa aromom tartufa. Uz ovaj sir predlažemo polu-penušavo vino “Sono ribelle“. Na kraju dolazi ovčiji sir proizveden od organskog mleka. Karakteriše ga jak i pikantan ukus, sa notama biljaka. Uz ovaj sir preopručujemo crveno vino „Cannonau“- objašnjava Andrea Gallon, direktor Saporinelli- a.

Vino

Foto: Latif Adrović

Zanimljiv je i koncept prodaje ovih delikatesa. Dođete, sve što vidite možete da probate na licu mesta, ali i da kupite i ponesete kući od hrane.

– Ideja je prilično inovativna jer proizilazi iz ličnih potreba i iskustva. Celu priču smo zasnovali na konceptu da sve što kupiš možeš i da probaš, upravo iz razloga jer i ja lično želim da na jednom mestu pronađem i kvalitet proizvoda i uslužno osoblje koje ti objašnjava kako da ga koristiš kući da bi rezultat i uživanje bilo podjednako isto kao kod nas. Ideja otvorene kuhinje je nastala kako bi ljudi mogli da se upoznaju sa novim proizvodima koje ćemo postepeno uvoditi i da posmatraju kuvara dok ih koristi u jelima kako bi mogli to isto da ponove svojim kućama – zaključuje Gallon.

Šta više reći posle ove priče i fotografija nego, prijatno!


Sirevi
Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Vino
Foto: Latif Adrović

Vino
Foto: Latif Adrović

Vino
Foto: Latif Adrović

Vino
Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Sirevi
Foto: Latif Adrović

Ulja
Foto: Latif Adrović

Ulja
Foto: Latif Adrović

Vino
Foto: Latif Adrović

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, italija, Sirevi, Vina
Milorad Čavić dobio sina: Moj život se trajno promenio
Bez OVOGA ne idite pred matičara: Dokumenta koja su potrebna i za crkveno i za opštinsko venčanje
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube