15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ovako spremljen paradajz ćete voleti i kad prođe post: Zapečen u rerni s...

Foto:Pexels

Ovako spremljen paradajz ćete voleti i kad prođe post: Zapečen u rerni sa bosiljkom i belim lukom

Aska logo
Aska
2. decembar 2023. 07:49
Može da se koristi kao odličan prilog uz pastu ili bilo koje meso, ne samo ribu
PODELI
F
T
G
P

Paradajz je omiljen i jede se cele sezone, a kada se zapeče u rerni, opet ima neki poseban ukus. Mi vam danas donosimo recept za posno jelo koje može da se koristi kao prilog ili užina, a toliko je ukusno da ćete ga voleti i kada prođe post.

Foto: Pexels

Sastojci:

  • 6-8 paradajza
  • 4 čena belog luka (sitno iseckana)
  • Sveži bosiljak (oko 1/2 šolje iseckanog)
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Operite paradajze i iseckajte ih na polovine.

Uklonite semenke iz paradajza, ako želite manje tečan sos.

Poređajte paradajze na pleh obložen papirom za pečenje.

Pomešajte iseckani beli luk i bosiljak, pa ravnomerno rasporedite preko paradajza.

Pokapajte sve sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok paradajz ne postane mekan i blago karamelizovan.

Poslužite toplo kao glavno jelo ili kao prilog uz testeninu, pirinač ili neki drugi prilog po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU SARMU
Ishrana Lepe Brene uključuje jednu namirnicu koja se retko jede u Srbiji, a izuzetno je zdrava!
Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Beli luk, boswiljak, Paradajz, Recept, rerna
Device, naučite da budete malo nezavisne! Blizanci zapostavljaju partnera
Ako putujete za vikend, OBAVEZNO proverite da li ste isključili ovaj aparat!
25. avgust 2025.portal_admin

Uredite dom ove jeseni i budite u trendu: Šest stilskih pravila koja ne smete propustiti

25. avgust 2025.portal_admin

U vezama 21. veka „Monkey Branching“ postaje sve češći i ozbiljno narušava poverenje partnera

25. avgust 2025.portal_admin

Pokušavate da regulišete holesterol na prirodan način? Šetate manje od sat vremena dnevno

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

25. avgust 2025.portal_admin
Uredite dom ove jeseni i budite u trendu: Šest stilskih pravila koja ne smete propustiti
25. avgust 2025.portal_admin
U vezama 21. veka „Monkey Branching“ postaje sve češći i ozbiljno narušava poverenje partnera
25. avgust 2025.portal_admin
Pokušavate da regulišete holesterol na prirodan način? Šetate manje od sat vremena dnevno
25. avgust 2025.portal_admin
Kejt Midlton promenila imidž: Princeza otišla u plavuše i svi su oduševljeni promenom
25. avgust 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima fokus na finansijama, Rakovi emotivno ranjivi

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube