15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Originalni recept za japanske palačinke – viralni dezert koji će va...

Foto:pexels

Originalni recept za japanske palačinke – viralni dezert koji će vas koštati manje od 100 dinara!

Aska logo
portal_admin
6. februar 2025. 11:10
Trenutno najpopularnija verzija palačinki je japanska - zbog svoje mekoće i punoće ukusa nemoguće je da ne poželite zalogaj više!
PODELI
F
T
G
P

Kako bi vam palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da belanca umutite u šne, jer će tako delovati gušće, a koristite višenamesnko ili brašno za kolače. Pecite na niskoj temperaturi oko 5 minuta, nemojte na jakoj. Sve sastojke imate kod kuće, a pošto vam trebaju male količine, onda vam je potrebno manje od 100 dinara.

Potrebno;

  • 2 jajeta
  • 20 ml mleka
  • 30 g brašna
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Belanca i žumanca odvojite. Žumanca umutite sa mlekom, pa dodajte prosejano brašno. Opet sjedinite i sipajte vanilu. Belanaca kratko umutite, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete šne. Pomešajte obe smese i laganim pokretima sve sjedinite. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj sipajte kap ulja i razmažite ubrusom. Sipajte u krug smesu, deblje da budu. Poklopite i pecite 5 minuta sa jedne strane, pa okrenite i 5 minuta sa druge strane.

Premažite ih filom po želji, od krema, voća, meda, šećera u prahu, džema do kulinarske kreme – izbor je na vama!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Dezert, japanske palačinke, Recept
Zašto nas boli glava tokom promene vremena i kako da to sprečimo
Tri zlatna pravila zbog kojih su Italijanke jedne od najbolje odevenih žena na svetu
13. jun 2025.portal_admin

U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!

13. jun 2025.portal_admin

Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama

13. jun 2025.portal_admin

Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

13. jun 2025.portal_admin
U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!
13. jun 2025.portal_admin
Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama
13. jun 2025.portal_admin
Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!
13. jun 2025.portal_admin
Posledice duvanskog dima na zdravlje su razorne – budite odgovorni!
13. jun 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakovi, nemojte potiskivati ono što vas muči, Ribama ljubav dolazi kroz tišinu

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube