Potrebno je:
- 2,5 šolje brašna (najbolje tip 400)
- 1/3 šolje šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 šolje mleka
- 2 jaja
- 1/3 šolje ulja
- Ulje ili puter za podmazivanje tiganja
- Voće, med, krem ili javorov sirup po izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli i lepo pomešajte.
Odvojite žumanca od belanaca pa žumanca, mleko i ulje dodajte u prethodno sjedinjene suve sastojke. Dobro umutiti.
Posebno čvrsto umutite belanca i lagano umešajte u smesu. U zagrejan i podmazan tiganj sipajte smesu većom kutlačom, tako da dobijete baš debelu palačinku i pecite. Okrenite palačinku kada se na gornjoj strani pojave mehurici (ne mora po celoj palacinki mogu se pojaviti samo i po obodu)
Šporet ne sme nikako da bude na najjačoj vatri.
Uživajte!
Uspešno ste se prijavili