Sastojci:
- 300 g posnih piškota
- 230 g margarina
- 230 g šećera u prahu
- 400 g posne čokolade
- 250 ml posne slatke pavlake
- 200 ml ovsenog mleka
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote. Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji.
PROČITAJTE JOŠ:
Najbrža čokoladna torta na svetu: Pravi se za tili čas, a postaće vam omiljena poslastica
Filmska priča sa slatkim krajem: Ko je Vasa po kojem je poslastica detinjstva, „Vasina torta“ dobila ime?
Čokoladna posna torta koja budi sva čula
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Stvar ukusa