Ukoliko ste već bili u Makedoniji sigurno ste probali njihove namaze koje služe uz predjelo. Ako bismo vam rekli da se glavni specijalitet pravi sa mnogo belog luka, možda bi vas da to na „prvu loptu“ odbilo od toga da probate. Ali ako se usudite, verujte da nećete moći da prestanete da ga jedete.
– Namaz od belog luka se pravi brzo, a recept je zaista jednostavan. U blender stavite beli luk, ulje i sol to je cela komplikacija. Ukus mu je predivan, a idealan je uz svako jelo – kaže Gorgieski.

Foto: Dragan Mujan
Ukoliko nemate priliku da odete do Makedonije, u narednih 14 dana moći ćete da uživate u specijalitetima ove kuhinje u restoranu Kovač u Beogradu. Juče je po sedmi put otvoren „Dani makedonske tradicije“, a domaćin večeri je Tijana Dapčević kao predstavnik svoje države.

Foto: Andrej Nihil
U ovim gurmanlucima uživali su i naše poznate ličnosti.

Foto: Andrej Nihil
Među prvima su došli Brena i Boba Živojinović, a ko im je pravio društvo pogledajte u našoj galeriji:
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
- Foto: Andrej Nihil
Pročitaj još:
Brzo, lako i jednostavno: Trobojna salata za svačiji ukus kao idealan obrok u toplim danima!
RUKOLA u službi zdravlja i lepote : Uz njenu pomoć ćete biti mladoliki, a vaši obroci biće ukusniji!
Zdravlje na usta ulazi: Napravite ceđeni sok koji će probuditi sva vaša čula i ojačati organizam!
Uspešno ste se prijavili