15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ne bacajte hranu! Ukusni specijaliteti od ostataka sa praznične trpeze

Ne bacajte hranu! Ukusni specijaliteti od ostataka sa praznične trpeze

Marta Buzurović
4. januar 2017. 11:56
Evo specijaliteta koji će vas oduševiti!
PODELI
F
T
G
P

Hrana koja ostane nakon praznika ne mora da uzalud stoji u vašem frižideru.

Možete da napravite sjajan i ukusan ručak uz samo malo mašte od ostataka hleba, pečenja, mesa i salate.

Salate

Salate koje su vam ostale iskoristite na najbolji mogući način. Ispecite palačinke, napunite ih salatama, pospite kačkavaljem i zapecite kratko u rerni. Eto neverovatnog obroka.

Hrana, Palacinke

Foto: Profimedia

Meso

Ono što vam je preostalo iseckajte na komadiće ili stavite u blender. Dodajte malo crnog luka, aleve paprike i začina koji želite. Sve to pomešajte. Tortiljice kratko ispecite sa obe strane i dok su na tiganju, stavite na sredinu punjenje sa mesom i uvijte ih. Ukoliko želite,m zapecite kratko u rerni. Prelijte sa sosom od pavlake, jogurta i belog luka.

Tortilje

Foto: Profimedia

Hleb

Stari hleb isecite na parčiće. Svaki istrljajte sa belim lukom, pa na to dodajte mešavinu mesa iz prethodnog recepta ili bilo šta što imate u frižideru. Ispecite u rerni dok vaši brusketi ne budu sasvim krckavi. Ukoliko želite sočnu i pikantnu varijantu brusketa, u tiganju izdinstajte, paradajz, luk, papriku i stavite na parčiće hleba. Narendajte kačkavalj i ispecite.

Hrana, Brusketi

Foto: Profimedia

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Brusketi, Hrana, Ostatak, Palacinke, Praznici, Tortilje, visak
Lavovima danas nova ljubav na vidiku
Danas će ovim znakovima biti idealan dan
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube