Hrana koja ostane nakon praznika ne mora da uzalud stoji u vašem frižideru.
Možete da napravite sjajan i ukusan ručak uz samo malo mašte od ostataka hleba, pečenja, mesa i salate.
Salate
Salate koje su vam ostale iskoristite na najbolji mogući način. Ispecite palačinke, napunite ih salatama, pospite kačkavaljem i zapecite kratko u rerni. Eto neverovatnog obroka.

Foto: Profimedia
Meso
Ono što vam je preostalo iseckajte na komadiće ili stavite u blender. Dodajte malo crnog luka, aleve paprike i začina koji želite. Sve to pomešajte. Tortiljice kratko ispecite sa obe strane i dok su na tiganju, stavite na sredinu punjenje sa mesom i uvijte ih. Ukoliko želite,m zapecite kratko u rerni. Prelijte sa sosom od pavlake, jogurta i belog luka.

Foto: Profimedia
Hleb
Stari hleb isecite na parčiće. Svaki istrljajte sa belim lukom, pa na to dodajte mešavinu mesa iz prethodnog recepta ili bilo šta što imate u frižideru. Ispecite u rerni dok vaši brusketi ne budu sasvim krckavi. Ukoliko želite sočnu i pikantnu varijantu brusketa, u tiganju izdinstajte, paradajz, luk, papriku i stavite na parčiće hleba. Narendajte kačkavalj i ispecite.

Foto: Profimedia
Uspešno ste se prijavili