Potrebno je:
- 1 kg kumkvata
- 600 grama šećera
- malo soka ceđenog limuna
- opciono korica limuna
Priprema:

Dobro operite kumkvat. Mi smo spremale sa domaćim koji je direktno sa drveta došao u našu kuhinju, pa je bilo dovoljno da ga promutimo kroz vodu. Ako vi kupujete onda ga isperite u sodu bikarbonu. Nakon pranja ga prepolovite i izvadite sve koštice.

Zatim voće sameljite u blenderu ili secku kako bi vam bilo lakše da ih skuvate. Tako usitnjene ubacite u šerpu i preko njih stavite šećer. Mi smo dodali i sok od jednog limuna i malo korice (ovo je opciono, ako ne volite ne mora).
Stavite na tihu vatru i kuvajte oko sat vremena sa blagim mešanjem dok ne dobije gustu strukturu.

Desetak minuta pre kraja uzmite čistu staklenu teglu i ubacite je u rernu na 100 stepeni. Nakon 10 minuta izvadite i u nju sipajte džem.

Bonus: Ukoliko ne želite da u džemu ima pulpa, kada se skuva izmiksajte ga ručnim mikserom kako biste dobili glatku smesu. U suprotnom kore od limuna će biti u tragovima.
Uspešno ste se prijavili