Nema zime bez podvarka, a podvarka bez dobrog mesa i kiselog kupusa. Zato, hajde da ga pripremimo.
SASTOJCI:
- 1 kg kiselog kupusa
- 500 g svežeg mesa (svinjetina, junetina ili mešano)
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 2 lovorova lista
- So, biber, suvi začin po ukusu
- 2-3 kašike masti ili ulja
PRIPREMA:
Kupus dobro operite i naseckajte na tanke trake. Ako je previše kiseo, možete ga oprati pod mlazom vode.
Meso operite, iseckajte na kocke i propržite na malo masti ili ulja u većem loncu dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte dok luk ne postane staklast.
Dodajte kupus u lonac i promešajte sa mesom i lukom. Nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
Sitno naseckajte šargarepu i krompir, pa ih dodajte u lonac. Promešajte sve sastojke.
Dolijte vodom toliko da prekrije sve sastojke u loncu.
Dodajte lovorov list, so, biber i suvi začin po ukusu.
Pokrijte lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri dok povrće i meso ne omekšaju. Povremeno proveravajte da li je potrebno dodati malo vode.
Kada je jelo gotovo, poslužite ga toplo. Po želji, možete dodati malo kisele pavlake ili ajvara kao dodatak.
Uživajte u vašem domaćem podvarku!
PROČITAJTE JOŠ:
Kiseli kupus na malo drugačiji način: Pripremite musaku sa njim i obradujte vaša čula
Idealna namirnica za mnoge boljke: Jedite kiseli kupus i ne brinite se za zdravlje!
Idealan napitak za zimske dane: Isprobajte neki od neobičnih recepata za toplu čokoladu
Uspešno ste se prijavili