15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Najomiljeniji desert kraljice Elizabete: Recept za čokoladnu tortu sa keks...

Foto:Printskrin

Najomiljeniji desert kraljice Elizabete: Recept za čokoladnu tortu sa keksom

Aska logo
Aska
4. jun 2020. 13:57
Kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi podelio je recept za omiljenu poslasticu kraljice Elizabete.
PODELI
F
T
G
P

Daren je u „Bakingemskoj palati“ radio 11 godina, a onda još četiri u „Kesington palati“. Danas na svom sajtu otkriva tajne recepte kraljevske porodice, a jedan u nizu je i recept za omiljeni desert kraljice Elizabete.

Kako Daren navodi, kraljica je „opsednuta“ ovom tortom i mora nanovo da joj se donosi čim nestane. A recept nije nimalo komplikovan. Probajte i vi da ga napravite:

Potrebno je:

  • 1/2 kašičice putera (za podmazivanje posude)
  • 230 g čajnih kolutića
  • 115 g nezaslađenog putera
  • 115 g granuliranog šećera
  • jedno jaje
  • 115 g tamne čokolade
  • 230 g tamne čokolade za preliv
čokoladna torta

Foto: Pixabay

Priprema:

Na samom početku puterom podmažite kalup za kolač. Čajne kolutiće izlomite na komadiće veličine badema. Nemojte brinuti ukoliko se neki komadi prilikom lomljenja raspadnu, jer to se svakako neće osetiti u finalnom ukusu ove zanimljve poslastice.

U posudi izmešajte puter i šećer, a zatim dodajte 115 g istopljene tamne čokolade. Polako dodajte jaje i sve dobro umutite mikserom kako bi se smesa sjedinila. Kada ste smesu dobro umituli, počnite da dodajete i izlomljene čajne kolutiće i sve izmešajte rukom. Nikako nemojte koristiti mikser, već rukom lagano sve izmešajte. Smesu prespite u kalup za kolače i ostavite u frižider najmanje tri sata da se kolač stegne. U međuvremenu otopite 230 g crne čokolade i prelijte kolač kako biste ga dodatno ukrasili i pojačali intenzitet ukusa. Kada se površinski sloj stegne, čokoladna torta je gotova.

Pročitaj još:

Zdrava voćna poslastica: Napravite domaći sladoled po receptu Ane Ivanović

Pre jela, jagode obavezno operite u slanoj vodi: Kada vidite šta će ostati u posudi, znaćete zašto je to bitno!

Namaz koji leči: Saveti nutricioniste zašto bi trebalo često da jedete humus!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Čokoladna torta, Desert, Kraljica Elizabeta, Recept
Stiže naslednik: Glumac Momčilo Otašević čeka drugo dete!
Najsimpatičnija tematska žurka: Kristijano Ronaldo OVAKO slavi treći rođendan ćerki i sinu!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube