Daren je u „Bakingemskoj palati“ radio 11 godina, a onda još četiri u „Kesington palati“. Danas na svom sajtu otkriva tajne recepte kraljevske porodice, a jedan u nizu je i recept za omiljeni desert kraljice Elizabete.
Kako Daren navodi, kraljica je „opsednuta“ ovom tortom i mora nanovo da joj se donosi čim nestane. A recept nije nimalo komplikovan. Probajte i vi da ga napravite:
Potrebno je:
- 1/2 kašičice putera (za podmazivanje posude)
- 230 g čajnih kolutića
- 115 g nezaslađenog putera
- 115 g granuliranog šećera
- jedno jaje
- 115 g tamne čokolade
- 230 g tamne čokolade za preliv

Foto: Pixabay
Priprema:
Na samom početku puterom podmažite kalup za kolač. Čajne kolutiće izlomite na komadiće veličine badema. Nemojte brinuti ukoliko se neki komadi prilikom lomljenja raspadnu, jer to se svakako neće osetiti u finalnom ukusu ove zanimljve poslastice.
U posudi izmešajte puter i šećer, a zatim dodajte 115 g istopljene tamne čokolade. Polako dodajte jaje i sve dobro umutite mikserom kako bi se smesa sjedinila. Kada ste smesu dobro umituli, počnite da dodajete i izlomljene čajne kolutiće i sve izmešajte rukom. Nikako nemojte koristiti mikser, već rukom lagano sve izmešajte. Smesu prespite u kalup za kolače i ostavite u frižider najmanje tri sata da se kolač stegne. U međuvremenu otopite 230 g crne čokolade i prelijte kolač kako biste ga dodatno ukrasili i pojačali intenzitet ukusa. Kada se površinski sloj stegne, čokoladna torta je gotova.
Pročitaj još:
Zdrava voćna poslastica: Napravite domaći sladoled po receptu Ane Ivanović
Namaz koji leči: Saveti nutricioniste zašto bi trebalo često da jedete humus!
Uspešno ste se prijavili