15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Najjeftinija čokoladna torta: Pravo zadovoljstvo za sladokusce
Čokolada, Torta, Recept, Slatkiši, Kuvanje

Foto:Profimedia

Najjeftinija čokoladna torta: Pravo zadovoljstvo za sladokusce

Marta Buzurović
26. novembar 2017. 02:20
Volite li čokoladnu tortu?
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

5 jaja

11 kašika šećera

11 kašika brašna (ravnih)

4 kašike kakaa

3 kašike ulja

1 prašak za pecivo

1 litar mleka

100 grama čokolade

100 grama margarina

300 grama šlaga ili slatke pavlake

Torta

Foto: Profimedia

Priprema:

Staviti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.

Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.

Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 – 3 kašike) i opet umutiti.

Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.

Pročitaj još:

Samo za novopečene domaćice: Ukrasite tortu bez ikakve muke!

Tradicionalna ili otkačena: Koja je svadbena torta po vašoj meri?

Poljubac torta sočnija od svakog njegovog “CMOK”

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Čokolada, Dezert, kolači, Torta
Važno je da budete otvoreni: Pričajte o seksu sa svojim partnerom!
On je Lav u horoskopu? Odmah saznajte da li vaša veza može da uspe!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube