Postoji jednostavan trik uz koji će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Iako je poznato više načina za kuvanje kukuruza, a ispostavilo se da je najbolji onaj sa kremasatom mešavinom od mleka i maslaca. Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama i vredi da je isprobate, prenosi portal Punkufer.hr.
Potrebno vam je:
- 5 klipova mladog kukuruza
- 1 litra vode
- 200 ml mleka
- 115 grama maslaca
- 1 kašičica soli
Priprema:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola. U velikom loncu zagrejte vodu. Kada voda provri dodajte joj mleko i maslac. Posolite pa dodajte komadiće mladog kukuruza. Napola poklopite lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. I to je to!

Pečeni kukuruz kod kuće
Ako pak više volite pečeni kukuruz, takođe postoji trik da ne morate predugo da ga pripremate u mikrotalasnoj rerni. U nju možete da stavite do tri klipa s listovima. Namestite da se peku 12 minuta, a potom ih pažljivo kuhinjskim rukavicama prebacite na dasku za rezanje. Nožem odrežite kraj klipa, pa lagano istisnite celi kukuruz kroz listove na radnu površinu.
Uspešno ste se prijavili