15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Možda niste čuli za ovu kombinaciju ali je „prste da poližeš̶...
potaž, supa

Foto:Profimedia

Možda niste čuli za ovu kombinaciju ali je „prste da poližeš“: Napravite potaž od celera, jabuke i lešnika

Anđelka Popadić
30. januar 2018. 11:28
Supa koja predstavlja užitak za sva vaša čula!
PODELI
F
T
G
P

Ovo je period prehlada i virusa pa s tim u vezi, najbolje bi bilo kada biste svom organizmu pomogli pravilnom i kvalitetnom ishranom.

Opšte je poznato da su supe korisne i dobre za svako doba godine i svako stanje organizma, ali ukoliko su vam dosadile unesite neke promene.

Napravite sebi i najbližima potaž od koga zastaje dah, kašastu supu koja je puna zdravih supstanci i vitamina.

Potaž od celera, jabuke i lešnika

potaž, supa

Foto: Profimedia

Potrebno je:

Pola šolje maslinovog ulja

Dva crna luka

Jedan veći koren celera

Četiri crvene jabuke

200 grama prepečenog lešnika

Majčina dušica

Sveži ren

List žalfije

Priprema:

Zagrejte ulje u većoj šerpi i izdinstajte luk. Isecite celer na komade i dodajte u tu šerpu, prelijte ga vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Nakon toga dodajte oljuštene jabuke, list žalfije, štap celera, 150 grama lešnika i sve to prelijte vodom. Sve to kuvajte oko 20 minuta na tihoj vatri.

Kada bude gotovo izvucite list žalfije i potaž umutite ručnim mikserom.

Spremljen potaž možete  da ukrasite preostalim lešnikom, majčinom dušicom i renom po ukusu.

Prijatno!

Pročitaj još:

Dinamika na stolu, drama u tanjiru: Dekorišite vaša jela uz praktične saveta jednog šefa kuhinje

Do sada ste sigurno to pogrešno radili: Ovako se pravilno slažu namirnice u frižideru

Za lepši san i mirna jutra: Od ovih namirnica se bolje spava!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
celer, jabuka, Lešnik, potaž, Recept
Frizura koju je nosila Lejdi Gaga opasno preti da postane hit ovog proleća!
Vest koja je uzdrmala javnost: Nebojša Glogovac se u bolnici bori za zdravlje!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube