15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Miks kiselog, slatkog i kremastog: Torta od limuna za svačiji ukus!
limun torta

Foto:Profimedia

Miks kiselog, slatkog i kremastog: Torta od limuna za svačiji ukus!

Anđelka Popadić
29. mart 2018. 12:32
Budite drugačiji, napravite tortu o kojoj će svi da pričaju.
PODELI
F
T
G
P

Ova poslastica je poznata u Engleskoj, pa se njen ukus postepeno širio kako Evropom tako i na drugim kontinentima. Sada i u Americi imamo razne varijacije ove torte, kako čiž kejk od limuna, tako i razni mafini istog ukusa. Kod nas polako ulazi na velika vrata, bojažljivo, ali tu je.

Ko je jednom napravi ne odustaje tako lako od ove limun torte.

Rasčistite kuhinju, napravite mesta za ovu poslasticu, prikupite sastojke i počnite.

Potrebno je:

Smesa:

Pola kesice praška za pecivo

200 grama kisele pavlake

Kesica vanilin šećera

100 ml retkog jogurta

200 grama brašna

100 grama šećera

Kora od limuna

150 ml ulja

limun torta, kore, kuhinja, slatkiš

Foto: Profimedia

Preliv za smesu:

Kašika šećera/meda

1 limun

voda

Krem:

360 g gustog jogurta

4 kesice vanilin šećera

500 ml slatke pavlake

Šlag miks/šlag fiks

2 limuna

Priprema:

rerna, pečenje, pravljenje kolača, kuhinja

Foto: Profimedia

Za početak stavite u vanglu brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte sve ostale sastojke i umutite ih mikserom. Izlijte u željeni kalup koji ćete obložiti papirom za pečenje. Mi preporučujemo okrugli kalup prečnika oko 24 centimetara. Tu podlogu pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Kada se ispeče, pustite je da se ohladi pa je izvadite iz kalupa.

Dalje, od takve smese napravite dve. Presecite tako da dobijete dve kore i onu na koju se uhvatila korica od pečenja stavite opet u kalup.

Sada na red dolazi preliv. Nacedite limun, dodajte šećer ili med (po izboru) i onoliko vode koliko je potrebno da bi taj preliv imao 100 ml. Takvu tečnost prokuvajte i polovinom prelijte koru koja vam je u kalupu. Nek se natopi.

Što se tiče krema, izmiksajte  slatku pavlaku, vanilin šećer i šlak fiks. Potom, dodajte jogurt i na kraju limunov sok. Sve to dobro sjedinite i stavite preko kore koja vam se nalazi u kalupu, zatim to prekrijte drugom, preostalom korom.

Gornji deo dekorišite šlagom i iseckanom korom limuna.

Vaša torta pre posluženja treba da odstoji u frižideru oko pola sata ili sat.

Prijatno.

Pročitaj još:

Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert

Bilo da ih jedete u vidu bombona ili preliva, napravite KARAMELE po svom ukusu i to SAMI!

Kremasta prolećna poslastica: Kokosova torta kao simbol pravog uživanja!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
brza hrana, limun torta, Poslastica, Recept
Nije bio na dodeli, ali je poslao emotivnu poruku: Zdravko Čolić dobitnik nagrade „Kemal Monteno“
Naša redakcija je rekla NE slatkišima: Krenite sa nama u izazov od mesec dana bez šećera!
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin

Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

7. jul 2025.Vanja Vidić

Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 
7. jul 2025.portal_admin
Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti
7. jul 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima ljubomora, Vage da se odmore iako je ponedeljak

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube