Nije potrebno da odete u prodavnicu i kupite secka, mašine sa nekoliko noževa i nije vam neophodna mirna ruka da biste iseckali pravilne komadice voća za salatu. Gledali ste u restoranima kako vrhunski kuvari dekorišu tanjire i zavideli ste im jer vi to ne umete?
Umete, samo niste probali. Pomažemo vam kako da na najjednostavniji način iseckate razno voće i povrće koje će da krasi vašu trpezu.
REŠETKA ZA PEČENJE RIBE ZA SECKANJE JAJA

Foto: Profimedia
Ukoliko nemate dovoljno vremena da iseckate veliku količinu jaja, poželjno je da improvizujete. Desetak kuvanih jaja možete usitniti tako što ćete poređati jedno do drugog na drvenu dasku za sečenje ili radnu ploču i preko njih pritisnuti rešetku za pečenje ribe. Bićete oduševljeni koliko je jednostavno, a koliko jaja lepo izgledaju.
METLICA ZA MIKSER ZA SECKANJE POMORANDŽE ILI LIMUNA

Foto: Profimedia
Mislili ste da one služe samo da vam pomognu da umutite određenu smesu? Varate se! Zahvaljujuči ovim metlicama možete sada kolutove pomorandže ili limuna iseckati na komadiće jednake veličine i na taj način obogatite voćnu salatu ili ukrasite kolač. Metlicu od miksera prislonite na kolut pomorandže ili limuna i zavrnite na jednu stranu. To je svo umeće koje vam je potrebno za ovo.
STAKLENA ČAŠA ZA GULJENJE KIVIJA

Foto: Profimedia
Daćemo vam primer kivija, ali ovaj „trik“ možete da iskoristite i za druge namirnice koje nemaju debelu koru. Dakle, isečete kivi na pola i prislonite deo između kore i prvog sloja voća na obod čaše i pritisnite kako biste brzo i lako ogulili ovu voćku.
Pročitaj još:
Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!
Ako budete večerali ovakav obrok, probudićete se odmorni i spremni za novi dan!
Nisu samo grickalica: Razlozi zbog kojih bi trebalo svakodnevno da jedete semenke bundeve!
Uspešno ste se prijavili