Ovo je spisak zdravih riba koje lekari preporučuju da se nađu u tanjiru bar jednom nedeljno.

Atlantski losos
Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u mesu ove ribe navodno mogu uticati na biološki sat čoveka, što bi značilo da mogu usporiti proces starenja.
Zubatica
Ova plava riba se smatra izuzetno korisnom za ljude zbog bogatstva fosfora, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i gvožđa koje sadrži.
Atlantska haringa
Iako se smatra masnijom ribom, omega 3 masne kiseline u njoj imaju velike koristi za ljudski kardiovaskularni sistem.
Jezerska zlatovčica
Riba koja živi u slatkim vodama, s mesom skoro kao losos, ali koje se ne suši prilikom termičke obrade.
Girice
Inćuni ili sardele: Riba s toliko proteina da može parirati bilo kojem mesu, uz nisku kalorijsku vrednost. Bogata vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje organizma

Skuša
Savršena za dijetu jer sadrži malo kalorija, ali mnogo vitamina i minerala važnih za ljudski organizam.
Pastrmka
Redovno konzumiranje može smanjiti holesterol, ojačati krvne sudove i nerve te izbeći probleme s pamćenjem u starosti.
Sardina
Mali izvor proteina koji se dobro apsorbuje u ljudski organizam. Bogata kompleksom vitamina (A, B12, B6, D) i ribljim uljem, koje snižava holesterol.
Tuna
Punjena omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, čini je jednom od najkorisnijih riba.
Uvek birajte kvalitetnu ribu kako biste obradovali sebe i svoju porodicu ribljim obrokom, jer nisu sve ribe zdrave. Postoje one koje se masovno uzgajaju i koje su pune otrovne ribe.
PROČITAJTE JOŠ:
Ishrana Ivane Vulete nije rigorozna, ali zahteva disciplinu: Jednu zdravu namirnicu nikako ne jede uveče
Ishrana Lepe Brene uključuje jednu namirnicu koja se retko jede u Srbiji, a izuzetno je zdrava!
U utorak počinje Božićni post, evo šta treba da znate
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Still.kurir