Jedan potpuno jednostavan recept za praćenje za spremanje obilnog porodičnog obroka idealnog za ovakve dane kada leto prelazi u jesen. Cela porodica će se okupiti za stolom samo kada oseti kako dobro miriše!

Sastojci:
- 2 veća bataka ili karabataka
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 veća šargarepa
- 1 dl soka paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica aleve paprika
- 2 kašike brašna
- mleveni biber
- peršunov list
- so
Priprema:
Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.
U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
PROČITAJTE JOŠ:
Hrskava piletina za tili čas: Napravite ručak koji osvaja srca i uveseljava ukućane!
Zdravo i ukusno: Piletina na kineski način
Piletina prste da poližete! Probajte belo meso sa voćem
Uspešno ste se prijavili