15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Lotus biscoff čizkejk – kolač koji će postati zvezda svih vaših p...

Foto:pexels

Lotus biscoff čizkejk – kolač koji će postati zvezda svih vaših poslastica

Aska logo
portal_admin
5. decembar 2024. 11:42
U Engleskoj su "Lotus" keksići veoma popularni i uobičajeno se serviraju uz kapućino. Ovaj recept upotpunjuje njihov ukus i stvara čaroliju u ustima.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

Podloga:

  • 300 grama Biscoff Lotus biscuits / Speculoos keksica
  • 150 grama maslaca / putera

Krema:

  • 200 grama bele čokolade
  • 500 grama punomasnog krem sira
  • po želji do 75 grama šećera u prahu
  • 1 kašičica arome vanile
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 grama Biscoff / Speculoos namaza

Dekoracija:

  • po želji 50 grama Biscoff / Speculoos namaza
  • 150 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • narendana bela čokolada
  • po zelji Biscoff / Speculoos keksići za dekoraciju

Priprema:

Foto: Pexels

Maslac otopiti u posudi iznad pare i ostaviti da se malo ohladi.Lotus / Speculoos kekse usitniti u nekoj električnoj seckalici ili ih po nekoliko stavljati u najlon kesu i usitniti pomocu oklagije.

Pomešati maslac i kekse. Koristiti kalup obima 20 cm i obloziti dno pek papirom. Smesu utisnuti na dno kalupa i ostaviti najmanje sat vremena u frižider.

Moze se staviti i manje keksa no tad treba smanjiti i količinu maslaca (na 250 grama keksa staviti 125 grama maslaca).

Krem sir i slatku pavlaku izvaditi 15-ak minuta ranije iz frižidera. U ovom recept pomešani su Philadelphia i maskarpone sir.

Belu čokoladu pažljivo otopiti iznad pare. Treba da je lagana vatra i čokoladu treba celo vreme mesati. Čim počne da se topi skinuti s vatre i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti da se malo prohladi.

Izmiksati krem sir s aromom vanile i po želji s šećerom u prahu. U originalnom receptu piše da ide 75 grama.

Dodati otopljenu belu čokoladu i sve izmiksati. Dodati slkktu pavlaku i miksati dok se ne dobije čvrsta smesa. Zatim varjačom ili silikonskom lopaticom lagano umešati namaz. Treba da ostanu tragovi.

Kremu staviti preko biksvitne podloge i poravnati. Ostaviti pokriveno u frižideru 6-8 sati ili najbolje tokom noći.

Za dekoraciju po želji prvo možete otopiti 50 grama Biscoff namaza i poprskati preko torte. Umutiti 150 ml slatke pavlake s šećerom u prahu. Belu čokoladu izrendati na rende za sir i posuti preko torte. Po želji ukrasiti s Lotus / Speculoos keksicima ili dekorisati po zelji.

Čizkejk izvaditi 10-ak minuta ranije iz frižidera pre služenja da podloga malo omekša.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
čizkejk, lotus biskvit, Recept

Izvor:coolinarika

Gledate u mobilni telefon dok jedete? Onda direktno ugrožavate zdravlje, evo i kako
10 najlepših reči u srpskom jeziku – iako se neke ne koriste više u svakodnevnom govoru
21. jun 2025.Vanja Vidić

Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život

21. jun 2025.portal_admin

Leto ima ukus i nije dijetalno!

20. jun 2025.portal_admin

U kojim sve zemljama važi naša zdravstvena knjižica: Znanje koje je dobro imati na putovanju

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. jun 2025.Vanja Vidić
Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život
21. jun 2025.portal_admin
Leto ima ukus i nije dijetalno!
20. jun 2025.portal_admin
U kojim sve zemljama važi naša zdravstvena knjižica: Znanje koje je dobro imati na putovanju
20. jun 2025.portal_admin
O rođendanskoj torti Jelene Đoković ne prestaje da se priča: Kada je vidite biće vam jasno zašto
20. jun 2025.Vanja Vidić
Posetile smo „Muzej prekinutih veza“ i eksponati u njemu će vas nasmejati i rasplakati u isto vreme

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube