15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Naučite da napravite pogaču od lisnatog testa – korak po korak

Foto:aska.rs

Naučite da napravite pogaču od lisnatog testa – korak po korak

Aska logo
Aska
28. oktobar 2022. 12:06
Ako volite da se zanimate u kuhinji praveći razne i ukusne specijalitete, probajte danas da napravite mekanu lisnatu pogaču. Javite nam da li vam je uspela!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

  • 800-1000 grama brašna
  • tri jaja za testo i jedno jaje (žumance) za premazivanje
  • jedan margarin
  • jedna šoljica ulja
  • jedna šolja slatkog mleka
  • jedna kašičica soli
  • jedna kašičica šećera
  • sirovi kvasac

Priprema:

Jedan svež kvasac pomešati sa malo toplog mleka, jednom kašičicom šećera i malo brašna. Dobro izmešati i ostavi da nadođe. U vanglu sipati oko 800-900 grama brašna, tri jaja, jednu šoljicu ulja, jednu šolju slatkog mleka i jednu kašičicu soli. Dodati kvasac i dobro izraditi testo da se ne lepi. Prekriti testo i ostaviti da odstoji oko jedan sat, da naraste. Margarin držati na sobnoj temperaturi i u tanjiru ga izgnječiti za premazivanje testa. Testo raširiti oklagijom pa premazati trećinom margarina. Dva puta preklopiti, pa ponovo razvući oklagijom i premazati margarinom, opet dva puta preklopiti razvući oklagijom, premazati margarinom pa urolati.

Seći rolne testa i ređati u tapsiju podmazanu margarinom i brašnom. Umutiti žumance i premazati rolne testa poređane u tepsiji. Peći pola sata na 220-250 stepeni. Petnaestak minuta na 250 stepeni, pa smanjiti na 220.

Prijatno!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Lisnato testo, Ljiljina kuhinja, Pogača
Top PET odevnih kombinacija za jesen/zimu 2022. prema mišljenju Voga!
Najpoznatiji ruski astrolog tvrdi da će OVOG NOVEMBRA 4 ZNAKA imati ludu sreću na svim poljima
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube