15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » LJILJINA domaća kuhinja: Ukusna i zdrava pita od heljde

LJILJINA domaća kuhinja: Ukusna i zdrava pita od heljde

Marta Buzurović
19. oktobar 2016. 12:26
Naša domaćica Ljilja nas je još jednom oduševila ovim sjajnim ukusom!
PODELI
F
T
G
P

Koliko puta vam se jede neka fina pita, ali vam je proces spremanja predugačak ili ima mnogo kalorija?

Evo sjajne ideje za vas koja je pre svega zdrava.

Serijal sjajnih recepata naše domaćice Ljiljane Vujović se nastavlja, a ovoga puta pogledajte recept za ukusnu i zdravu pitu od blitve i heljde:

Heljopita (uvijuša):

Potrebno je:

Sveže kore od heljde

Jedna veza blitve

400 ili 500 grama sira

tri jaja

100 mililitara ulja

100 mililitara kisele vode

malo slatkog mleka

50 grama margarina

Priprema:

Dobro oprati blitvu, očistiti od korena i iseckati. Dodati izgnječen sir i tri jaja i sve dobro promešati. So dodati po potrebi.

U jednu šolju nasuti ulje, a u drugu kiselu vodu. Na mlaku ringlu staviti džezvu sa malo mleka i dodati margarin da se istopi. Tepsiju obložiti pek papirom.

Prebrojte kore (da znate koliko nadeva možete da utrošite za jedno uvijanje kora). Najbolje je da korisitite tri kore za jedno uvijanje.

Raširiti prvu koru, zaliti je sa dve kašike ulja i dve kašike kisele vode. Prekriti je drugom korom i dodati ulje i kiselu vodu, pa onda na treću dodati ulje, kiselu vodu i nadev. Kašikom rasporediti po ivici kora, uviti ih i staviti u tepsiju. Ponavljati sve dok ne potrošite kore i nadev.

Složenu pitu premazati toplom mešavinom margarina i mleka kako bi kore bile hrskave.

Peći 25 minuta na 250 stepeni, a onda smanjiti na 200 stepeni i peći još 15 minuta.

Vrelu pitu malo poprskati hladnom vodom. pokriti krpom i ostaviti da se prohladi.

Prijatno!!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Blitva, Domaća kuhinja, Ljiljin akuhinja, Pita od heljde
Škorpije, vreme je da se suočite sa istinom
Emotivno: Ana Bekuta koncert otvorila pesmom za Mrku
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube