15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina domaća kuhinja: Palačinke koje ćete obožavati

Ljiljina domaća kuhinja: Palačinke koje ćete obožavati

Aska logo
Aska
10. mart 2019. 08:50
Pogledajte ukusan recept za domaće palačinke!
PODELI
F
T
G
P

Stiže nam još jedan recept iz Ljiljine kuhinje.

Do sada ste već možda navikli na ukusne đakonije koje nam sprema naša Ljiljan Vujović, a ovoga puta je odlučila da za nam lepo i natenane pokaže kako se prave savršene palačinke.

Palačinke

Spremanje i pečenje palačinki se retko planira. Uz malo dobre volje i namirnica koje imate u kući, za pola sata napravite poslasticu za pet osoba (15. palačinki).

Potrebno je;

-dva jaja

-malo soli

-pola kašičice šecera

-pola šolje slatkog mleka

-pola šolje jogurta

-dve šolje kisele vode

-jedna šoljica ulja

-300 do 350 grama brašna (po potrebi)

-malo džema,

-nekoliko kašika mlevenih oraha

-nekoliko kašika mlevene plazme

-malo prah šećera.

Priprema;

Po receptu; .jaja umititi, dodati malo soli i šećera, jogurt, slatko mleko, kiselu vodu brašni i malo ulja. mešati mikserom i dodavati brašna (ili kisele vode) dok testo ne bude sjedinjeno i dovoljno žitko da se lako sipa kutlačom.

U tiganj usuti šljicu ulja i pustiti da se ugreje. Odliti ulje u šolju i na vreo tiganj kutlačom sipati testo okrećući tiganj da se lepo razlije. Peći sa obe strane. Iz šolje kašikom u tiganj dodati malo toplog ulja i razliti palačinku. Testo povremeno mešati kutlačom dok ne potrošite sve.

Filovati džemom, mlevenim orasima, mlevenom plazmom, šećerom ili prah šećerom…

Testo je isto i za „slane“ palačinke.

Kako da ih napravite baš kako Ljilja, pogledajte u videu:

 

 

 

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Ljilja, Palacinke, Recept
Obradujte sebe za 8. mart: Ovakav veš bi trebalo da ima svaka seksi, zavodljiva ali i sofisticirana dama!
Iznenađenje na egzotičnom putovanju: Udaje se Dženifer Lopez!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube