15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Lepinja kakvu do sada niste probali: Ukusna italijanska Fokača
Fokača

Foto:Profimedia

Lepinja kakvu do sada niste probali: Ukusna italijanska Fokača

Marta Buzurović
1. oktobar 2017. 14:25
Priprema jednostavna, ukus fantastičan... Probajte!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

450 grama brašna

1 kesica suvog kvasca

1 kašicica šećera

1/2 kašičice soli

250 ml mlake vode

3 kašike maslinovog ulja

I još treba:

100 mililitara maslinovog ulja

Fokača

Foto: Profimeida

2 čena belog luka

1 kašičica belog luka

1 kašičica suvog ruzmarina

1 kašičica krupne morske soli

maslinke

Priprema:

Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo. Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti 1h na toplom mesu.

Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk, beli luk u prahu i suvi ruzmarin.

Sklonite streč foliju i prelijte testo a zatim vrhovima prstiju u testu napravite udubljena. Ponovo ostavite 10-15 minuta da testo nadođe a onda dodajte maslinke i pospite morskom solju.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 20 minuta.

Pročitaj još:

Probajte jela bez mesa: Uživajte u vegetarijanskoj ishrani

Super povrće: Jesen je pravo vreme za cveklu!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Fokača, Hrana, Recept
Otkrijte tajnu njenog seksepila: Sofija Vergara napravila liniju donjeg veša
Veliki mesečni horoskop: Nekome dolazi poslovni uspeh, a nekome velika ljubav
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube