Potrebno je:
450 grama brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašicica šećera
1/2 kašičice soli
250 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
I još treba:
100 mililitara maslinovog ulja

Foto: Profimeida
2 čena belog luka
1 kašičica belog luka
1 kašičica suvog ruzmarina
1 kašičica krupne morske soli
maslinke
Priprema:
Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo. Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti 1h na toplom mesu.
Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk, beli luk u prahu i suvi ruzmarin.
Sklonite streč foliju i prelijte testo a zatim vrhovima prstiju u testu napravite udubljena. Ponovo ostavite 10-15 minuta da testo nadođe a onda dodajte maslinke i pospite morskom solju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 20 minuta.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili