Italijanska kuhinja je decenijama jedna od omiljenih svetskih kuhinja. Brzo se sprema, lako, ima širok raspon ukusa i kombinacija, a sama i pasta je nešto predivno.
Ako vam se smučilo brdo sudova i pranje istih, probajte da spremite lazanju malo drugačije, a opet da isto bude ukusna.
Ovih dana na društvenim mrežama kruži snimak pripreme lazanje u tiganju i izgleda sjajno. Ako je suditi na osnovu komentara na mrežama, takođe je i preukusna.
@recipesbyanne Calling all pasta lovers, home chefs, and those who believe in the power of comfort food and let's reshape the landscape of Italian cuisine, one layer at a time and make these One Pan Lasagna! I improved my original recipe and therefore I have to include it in this challenge, because it simply cannot be missing! Ingredients: 500g minced beef 1 white onion 200g carrots 75g celery stalks 50g pancetta 3 cloves of garlic 50 ml olive oil 400ml tomato passata 1 tsp salt 1 tsp pepper 1 tsp nutmeg 2 bay leaves 100ml red wine 250g lasagna sheets 150g parmesan cheese Full directions are on my blog ❤️ #onepandinner #onepanmeal #onepanrecipe #easyrecipe #onepanchallenge #onepanlasanga ♬ Move Me – Lavern
SASTOJCI:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200 g tvrdog sira
- ulje
- 400 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 300 ml paradajz sosa
- 10-15 listova za lazanje
PRIPREMA:
U voku ili dubokom tiganju na ulju propržite sitno seckani crni luk. Dodajte i beli. Promešajte, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i mleveno meso.
Posolite i pobiberite, pa nastavite još sa dinstanjem. Sipajte paradajz sos, promešajte i poređajte kore za lazanju. Poklopite.
Kada kore omekšaju, pospite rendanim sirom i ostavite na vatri još par minuta.
Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Nutricionisti tvrde da OVA NAMIRNICA najbolje pokreće metabolizam i creva ujutru
Kolač sa grizom i jagodama koji popravlja raspoloženje tokom tmurnih dana
Izbacite ove TRI stvari iz kafe i dobićete napitak prepun blagodeti – tvrdi nutricionista
Uspešno ste se prijavili