Ne kaže se džabe da nešto dođe „kao šlag na tortu„. To je kruna svake poslastice i domaćice se dovijaju na razne načine da dostignu savršenu formu i čvrstinu ovog poslastičarskog snega.

Sada je otkriven odličan, a opet lagan trik za savršeni šlag!
Ukoliko preferirate šlag od slatke pavlake, tajna je u grčkom jogurtu.

Samo jedna puna kašika grčkog jogurta na 240 ml slatke pavlake za šlag čini razliku. Važno je da grčki jogurt bude punomasan i gušći. Dodatak grčkog jogurta poboljšava ukus šlaga na nežan način, čineći ga ukusnijim za jelo.
Pored poboljšanja ukusa, grčki jogurt takođe čini šlag duže čvrstim, što je korisno kada pripremate dezert koji će se posluživati kasnije. Dodatna kiselost grčkog jogurta pomaže da se izbalansiraju ukusi u dezertima, posebno ako su slađi. Masnoća koju grčki jogurt dodaje šlagu takođe pomaže da zadrži svoju strukturu tokom stajanja, omogućavajući vam da ga držite u frižideru dok ne dođe vreme da se upotrebi u dezertu, bez bojazni da će se raspasti i razdvojiti. Ovo vam daje više fleksibilnosti u kuhinji za druge aktivnosti koje ste planirali.
Probajte!
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojak koji možete da stavite u kafu ili čaj – provereno topi masne naslage oko stomaka
Posna ili mrsna, odaberite sami: Najlepše poslastice sa šlagom
Starinski dezert se vratio na velika vrata: Napravite i vi MEDOVIK, tortu o kojoj svi pričaju
Uspešno ste se prijavili
Izvor:24sedam