15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kuvari su otkrili na koji način se kuvaju jaja tako da žumance uvek bude ...

Foto:Pixabay

Kuvari su otkrili na koji način se kuvaju jaja tako da žumance uvek bude mekano!

Aska logo
Aska
22. februar 2023. 12:00
Iskusni kuvari kažu da tek kada naučite da pripremate jaja možete da kažete da tek donekle vladate kulinarskom veštinom.
PODELI
F
T
G
P

Iako mnogima ova namirnica deluje kao veoma laka za kuvanje, zapravo postoje neki mali trikovi kojima se profesionalci služe a koji prave ogromnu razliku.

Pa tako, dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu „mekoću“. Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari – na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.

Foto: Pixabay

Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.

Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku. Na ovaj način će žumance biti savršene „mekoće“, odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
kuvana jaja, kuvari, saveti, Žumance
Mnogima omražene, ali ove sezone NAJMODERNIJE CIPELE – Model koji je već preplavio butike
Jelena Rozga otkriva tajnu vitke linije – ovo je njen jelovnik
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube