Najprljaviji deo vaše kuhinje nije radna površina, rerna ili deo gde odlažete sudove. Najpriljavije su kuhinjske krpe jer su u svakodnevnoj upotrebi.
Evo kako da uvek budu čiste.
Prvi korak je da potpuno čiste i isprane krpe stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi kako biste ih osušili temeljno.

Kada birate prašak za pranje, preporučuje se traženje onog sa oznakom antimikrobnih dodataka. Ovaj tip praška poboljšava miris i sprečava pojavu buđi na krpama.
Što se tiče uklanjanja neprijatnih mirisa i fleka, preporučuje se pranje krpa zasebno na visokoj temperaturi. Dodatak izbeljivača može pomoći u uklanjanju nepoželjnih mirisa.
Alternativno, možete natopiti krpe sredstvom za uklanjanje mrlja, ostaviti ih da odstoje 15 minuta, a zatim ih normalno operite.
Prirodno sredstvo za beljenje je soda bikarbona. Dodajte nekoliko kašičica sode u posudu s toplom vodom, potopite krpe i ostavite ih da odstoje. Ako su mrlje tvrdokorne, ostavite krpe preko noći. Operite ih u mašini za veš na visokoj temperaturi. Osim sode, možete koristiti i so, postupak je isti.
Ako su krpe veoma zaprljane, preporučuje se upotreba razređene mešavine izbeljivača i natrijum-bikarbonata. Neka krpe odstoje u tome preko noći na otvorenom prostoru, a zatim ih operite u mašini na visokoj temperaturi.
Ostali saveti uključuju pranje krpa pre prve upotrebe, upotrebu 100% pamučnih, belih krpa, izbegavanje ostavljanja mokrih krpa u mašini, i izbegavanje omekšivača kako biste izbegli nepotrebne hemikalije.
PROČITAJTE JOŠ:
Ovo je pitanje koje muči sve estete: Kako da se razdvoje kuhinja i dnevna soba?
Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU SARMU
Lazanja iz tiganja? Brzo, lako, ukusno i bez prljavih sudova
Uspešno ste se prijavili