15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kremasta prolećna poslastica: Kokosova torta kao simbol pravog uživanja!
kokos torta

Foto:Profimedia

Kremasta prolećna poslastica: Kokosova torta kao simbol pravog uživanja!

Aska logo
Aska
13. mart 2018. 13:30
Danas je Dan torte od kokosa!
PODELI
F
T
G
P

Ukoliko ste ljubitelji kokosa i slatkiša imamo idealan recept za vas! Obradujte sebe i svoje najbliže ovom poslasticom koja mami osmeh na lice i budi sva čula.

Potrebno je:

Dve kašičice šećera u prahu

Jedna kašičica putera

100 grama kokosovog brašna

280 grama ovsenih pahuljica

100 mililitara mleka

Krem: 

Kokos torta

Foto: Profimedia

Dva pudinga od vanile

Jedna kesica želatina

Kašika gustina

120 grama šećera

150 grama kokosovog brašna

Litar mleka

Mleveni kokos za posipanje po torti

Priprema:

Ovsene pahuljice isitnite u „secku“, potom dodajte kokos i šećer. Sve to izmešajte.

S druge strane, zagrejte mleko i ubacite puter da se otopi u njemu. Neka mleko bude mlako i kada se sjedini sa istopljenim puterom pomešajte ga sa smesom od ovsenih pahuljica. Mleko malo po malo dodajte smesi. Spremljenu podlogu sipajte u podmazan pleh ili u pleh sa papirom za pečenje i stavite u frižider da se stegne.

Što se tiče krema, za početak skuvajte 800 mililitara mleka sa šećerom i kokosom. U ostatak mleka stavite puding i kesicu gustina, kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kada procenite da je smesa gotova, stavite sa strane da se ohladi. Dok se hladi vi iskoristite to vreme da spremite želatin.  Sa strane izdvojite želatin i pomešajte ga sa 4 kašike hladne vode, pustite da odstoji 10 minuta pa onda ga otopite na tihoj temperaturi ili u mikrotalasnoj na 10 sekundi.  Prvo malo krema dodajte u otopljen želatin, zatim sve umešajte zajedno i prelijte preko spremljene podloge. Neka odstoji tako spremljen kolač oko sat vremena.

Na kraju pospite mleveni kokos po torti.

Prijatno!

Pročitaj još:

Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert

Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!

Jednostavna i slatka: Bajadera po bakinom receptu idealna za prazničnu trpezu!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
kokos, kokosova torta, Poslastica, Recept
Oni vam pomažu da savladate prvi mladenački ples: Ne rizikujte da se „izgazite“ na dan venčanja
Strastvena, samostalna i nova Lara Kroft: Vodimo vas na film „Tomb Rajder 3D“
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube