Potrebno je:
1 kilogram pilećih batačića, deo od krilaca
2 kašičice kisele pavlake
1 kašičica senfa
100 grama kornfleksa
1 kašika susama
kašičica belog luka u granulama
1 kašičica začinske paprike
so, biber po ukusu
Priprema:
Staviti batačiće u posudu sa pavlakom i senfom. Dobro ih utrljati. Iseckati ruzmarin i peršun i dodati ih u posudu, a zatim sve razrediti sa par kašika vode.
Ostaviti batačiće da odstoje u marinadi minimum 30 minuta. Kornfleks usitniti. Dodati začinsku papriku, so, biber, beli luk i susam. Vaditi batačiće iz marinade, svaki uvaljati u kornfleks i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 170-180 stepeni. Ako rerna ima ventilator, uključiti ga. Poslije 30-40 minuta ih okrenuti i ostaviti da se zapeče i druga strana jos 10-15 minuta. Služiti uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili