Sitno posno zadovoljstvo koje bi trebalo da se nađe na svakoj trpezi!
Sastojci:
- 25 g mlevenih badema
- 130 g brašna
- 20 g kukuruznog brašna
- 100 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 150 g brašna
- Još:
- 100 g džema od kajsija
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:
U činiju ubacite prosejano brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, mlevene bademe, šećer u prahu. Ubacite omekšali margarin, pa sjedinite sastojke. Zamesite testo i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Pospite radnu površinu brašnom, premesite, pa razvucite testo oklagijom, a potom stavite u frižider na 5-10 minuta. Ako je potrebno, razvucite ponovo oklagijom testo za vanilice, pa modlicama sa talasastim ivicama utisnite oblik.
Na 1/2 utisnutih vanilica napravite krugove (možete koristiti predmete ih kuhinje kako bi ispali što približniji obliku kruga). Poređajte oblikovano testo za vanilice na pek papir na plehu, pa skupite ostatak testa, premesite, razvucite oklagijom i ponovite postupak.
Pecite na 180°C oko 7-8 minuta dok blago ne porumene. Malo zagrejte džem od kajsija pa ga uz pomoć kašike nanesite na polovinu testa za vanilice na koju niste utnisnuli krugove. Pokrijte ih preostalom polovinom na koju ste utisnuli krugove (koju ste prethodno posuli šećerom u prahu).
PROČITAJTE JOŠ:
Pita sa povrćem – ukusno posno jelo punog ukusa, tražićete parče više
Nit se peče, nit se kuva: Posna Markiza torta će vas osvojiti na prvi zalogaj
Ukus je izvanredan! Pečeni pikantni krompir sa daškom karija postaće vaše omiljena grickalica
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Stvar ukusa