Danas, kada se živi brzo, bez mnogo vremena za kuvanje, salate mogu biti pravi izbor.
Mimoza može brzo da vas zasiti, sočnog je ukusa, a mnogima čak i da menja neki obrok. Za ovu salatu vam ne treba mnogo namirnica, a ni vremena, plus je jednostavna i sama njena priprema.
Potrebno je:
Tri do četiri tvrdo kuvana jaja
100 grama starog tvrdog stila
Biber i so po ukusu
Sok od limuna
100 grama šunke
2 decilitra kisele pavlake
Zelena salata
Priprema:
Obarena jaja presecite na pola i izvadite žumance. Sitno iseckajte šunku i ispasirajte sa sirom. Smesi dodajte dve do tri kašike kisele pavlake, so i biber stavite po ukusu. Kad sve to sjedinite dobićete masu kojom ćete puniti jaja.
Dalje, na plitkom tanjiru poređajte listove zelene salate koje ćete poprskati sokom od limuna. Preko listova ređajte punjena jaja. Pavlakom, koja vam je ostala, prelijte jaja i pospite izmrvljenim, ispasiranim žumancima.
Po želji možete na sve to staviti rukolu ili neku drugu zelenu grančicu, radi dekoracije.
Može li jednostavnije?!
Prijatno!
Pročitaj još:
Ukoliko ste ljubitelj testenina, ovaj recept će vas oboriti s nogu!
Naučite kako se postaje profesionalni kuvar, a neka vam u tome pomogne recept lososa sa povrćem
Mršavite uz pljeskavice i palačinke: Uz ova tri recepta učinite „brzu hranu“ zdravom!
Uspešno ste se prijavili