15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu pusli...

Foto:YouTube/Moja mala kuhinja

Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu puslicu!

Aska logo
Aska
9. januar 2024. 17:45
Pre nekoliko decenija, omiljena poslastica na slavama je bila puslica torta. Vreme je da se ponovo vrati na tron
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • Prstohvat soli

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade
  • 1 kašika putera

Uputstvo:

  1. Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta, a zatim postepeno dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane gusta i sjajna.
  2. Dodajte žumanca, mlevene orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer. Lagano promešajte smesu.
  3. Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-35 minuta ili dok kora ne postane zlatno smeđa.
  4. Dok se kora peče, pripremite fil. Otopite belu čokoladu sa puterom na pari i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim dodajte ohlađenu čokoladnu smesu.
  5. Kada se kora potpuno ohladi, premažite fil preko nje.
  6. Ostavite tortu da se hladi u frižideru nekoliko sati pre serviranja kako bi se fil stegao.

Ova puslica torta je osvežavajuća i ukusna, savršena za posebne prilike. Uživajte!

PROČITAJTE JOŠ:

Evo zašto bi trebalo jesti PIHTIJE! Ili ih baš volite ili ne možete da ih smislite, ali dobre su za vas!
Nemate vremena za komplikovano kuvanje? Spremite sjajan brzi pikantni paprikaš sa piletinom!
Retko ih jedemo, a čine čuda za naše zdravlje: Za šta su sve dobre suve šljive?

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
puslica, Recept, Torta
FOTO NEDELJE: Ivana Španović predivna u sportskoj opremi, izgleda savršeno!
Otkriveno zašto je Ben Aflek uvek nesrećan na slikama sa Džej Lo, ali se ipak ne razvode
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube