Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
- 1 kašika putera
Uputstvo:
- Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta, a zatim postepeno dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane gusta i sjajna.
- Dodajte žumanca, mlevene orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer. Lagano promešajte smesu.
- Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-35 minuta ili dok kora ne postane zlatno smeđa.
- Dok se kora peče, pripremite fil. Otopite belu čokoladu sa puterom na pari i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim dodajte ohlađenu čokoladnu smesu.
- Kada se kora potpuno ohladi, premažite fil preko nje.
- Ostavite tortu da se hladi u frižideru nekoliko sati pre serviranja kako bi se fil stegao.
Ova puslica torta je osvežavajuća i ukusna, savršena za posebne prilike. Uživajte!
PROČITAJTE JOŠ:
Evo zašto bi trebalo jesti PIHTIJE! Ili ih baš volite ili ne možete da ih smislite, ali dobre su za vas!
Nemate vremena za komplikovano kuvanje? Spremite sjajan brzi pikantni paprikaš sa piletinom!
Retko ih jedemo, a čine čuda za naše zdravlje: Za šta su sve dobre suve šljive?
Uspešno ste se prijavili