Sa nekoliko ključnih sastojaka, možete se prepustiti istim cvetnim i citrusnim ukusima u kojima uživaju princ Hari i Megan Markl i njihovi gosti danas u Vindzoru.
Prema rečenima iz palate Kensington, torta predstavlja „svetle arome proleća“, napravljena je od organskih sastojaka, a ukrašena svežim cvećem.
TORTA KOJA RUŠI TRADICIJU
Godinama unazad se zna d na kraljevskim venčanjima svadbena torta mora da bude „teška i prepuna voća“, ali se toga nisu držali princ Hari i Megan Markl. Oni su odabrali za svoje goste ukuse limuna i zove. Sve to biće „začinjeno“ jestivim svežim cvećem.
Mnogi posetioci Londona kao i njegovi stanovnici prethodnih dana imali su priliku da probaju ovu tortu u poslastičarnici iz koje je ova torta i izašla. Za vas koji niste bili tamo donosimo recept kako biste mogli i sami da je napravite.
Kler Ptak, Amerikanka koja već duže od decenije oduševljava Britance svojim specijalitetima u londonskoj poslastičarnici, imala je čast da pripremi poslasticu za kraljevsko venčanje.
RECEPT ZA 12 PARČIĆA
Torta od limuna i sirupa od zove
Potrebno je:
300g brašna za kolače
2 praška za pecivo
300g putera
300 grama šećera
3 kašike sirupa od zove
5 jaja
limun i zova
4 kašike sirupa od zove
4 kašike likera od zove
sok od 2 limuna
fil
280g šećera u prahu
130 g putera
sok od 1 limuna
1-2 kašike mleka
1 kašičica likera od zove
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Want to know what’s in the #RoyalWedding cake? Follow our Instagram story to find out 🍰
A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on
POSTUPAK
Obradite brašno i prašak za pecivo u veliku posudu i umešajte ova dva sastojka laganim pokretima rukom. U drugoj posudi pomešajte puter, šećer i sirup od zove dok se masa ne sjedini, a zatim dodajte jaje jedno po jedno pažljivo mešajući. Nako toga u tu smesu dodajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo. Kad sve sjedinite gotovo je za pečenje.
Dva pleha od 20 centimetara nauljite i obložite papirom za pečenje. Tako pecite oko 25 minuta. Kada se kora ispeče podelite je na 4 jednaka dela i prelijte svaki deo sa sirupom od zove. Ostavite da kora upije sirup nekih 20 minuta.
Sastojke za fil dobro izmešajte mikserom dok masa ne postane penasta. Nakon toga premažite kore i uživajte u poslastici!
Uspešno ste se prijavili