Sastojci:
Za donji sloj:
- 1 šolja (225 g) putera, omekšalog
- 2 šolje (240 g) brašna
- 1/2 šolje (60 g) šećera u prahu
Za srednji sloj:
- 4 jaja
- 2 šolje (400 g) smeđeg šećera
- 1/2 šolje (60 g) brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 šolja (120 g) seckanih oraha
Za glazuru:
- 2 šolje (250 g) šećera u prahu
- 3-4 kašike vode
- 1 kašičica vanilin šećera
Uputstva:
- Priprema donjeg sloja:
- Pomešaj omekšali puter, brašno i šećer u prahu dok ne dobiješ mrvičastu smesu.
- Utisni smesu u pleh dimenzija otprilike 9×13 inča (23×33 cm).
- Peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok ivice ne postanu lagano zlatne.
- Priprema srednjeg sloja:
- Umuti jaja, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli dok se dobro ne sjedini.
- Dodaj seckane orahe i promešaj.
- Ravnomerno rasporedi smesu preko pečenog donjeg sloja.
- Peci još 25-30 minuta ili dok srednji sloj ne postane zlatno smeđ.
- Priprema glazure:
- Pomešaj šećer u prahu, vodu i vanilin šećer dok ne dobiješ glatku glazuru.
- Kad se kolač ohladi, ravnomerno nanesi glazuru preko vrha.
- Seckanje i serviranje:
- Kad se glazura stegne, iseci kolač na kocke.
Uspešno ste se prijavili