Oduševiće vas lakoća pripremanja ovog obroka, ali i to koliko je zdrav.

Sastojci:
- 2 šolje kuvane kinoe
- 1 krastavac, iseckan na kolutove
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 1 mala crvena crna luk, sitno iseckana
- 1 šolja paradajza (običnog ili čeri), iseckanog na polovine
- 1/2 šolje maslina (po želji)
- Sveži peršun ili mirođija, sitno iseckani
- So i biber po ukusu
Preliv:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- So i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju. Ostavite da se ohladi.
U velikoj činiji, kombinujte ohlađenu kinou, iseckani krastavac, crvenu papriku, crni luk, paradajz i masline.
Pripremite dresing tako što ćete u maloj posudi sjediniti maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, so i biber. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Prelite salatu sa dresingom i nežno promešajte kako bi se svi sastojci prelili ovim ukusnim prelivom.
Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte iseckani sveži peršun ili mirođiju za dodatnu svežinu.
Posna salata je spremna za posluživanje. Možete je poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo, a takođe je odlična i kao salata za piknik ili za poneti na posao.
PROČITAJTE JOŠ:
Brzi jesenji kolač od jabuka će vas osvojiti posle prvog zalogaja
Ako čuvate OVAKO zimnicu, sigurno će se pokvariti!
Spremite najlepše slavsko žito!
Uspešno ste se prijavili