Mekike su omiljeni doručak, odlično idu uz ručak i dobro dođu za večeru. Iako se uglavnom spremaju sa mlekom i jajima, ovaj recept ne sadrži ni jedno ni drugo što ih čini idealnim iz nekoliko razloga.

Prvo, spremaju se brže i lakše, drugo mogu da se jedu i za vreme posta.
SASTOJCI:
- 400 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- 500 g pšeničnog belog brašna
- 1 kašičica soli
- ulje

PRIPREMA:
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi i ostavite sa strane da „proradi“. U dubokoj činiji pomešajte brašno i so i dodajte vodu sa kvascem. Mesite dok se smesa ne sjedini i prestane da se lepi za ruke.
Ostavite sa strane da odstoji desetak minuta.
U duboki tiganj zagrejte ulje, namažite i ruke uljem i oblikujte mekike po želji. Pržite ih sa obe strane po 3-5 minuta u vrelom ulju.
Uživajte.
PROČITAJTE JOŠ:
Slavka nam je pokazala kako se pravi najlepše i najbrže slatko od smokvi
Preukusno! Nekoliko sjajnih trikova kako kocke za supu mogu da poboljšaju meso i marinade
Lazanja iz tiganja? Brzo, lako, ukusno i bez prljavih sudova
Uspešno ste se prijavili