15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kakva poslastica! Šaran sa svežim biljem u belom vinu biće vaš kulinars...

Foto:YouTube/Emir u kuhinji

Kakva poslastica! Šaran sa svežim biljem u belom vinu biće vaš kulinarski kec u rukavu

Aska logo
Aska
19. decembar 2023. 16:20
Pripremite šarana na ovaj način i oduševite i prijatelje i porodicu.
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 1 šaran (oko 1,5 do 2 kg), očišćen i opran
  • 2 limuna, iseckana na kolutove
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckan
  • 1 veza svežeg mirođije, sitno iseckana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 1 šolja belog vina

Uputstvo:

  1. Priprema ribe:
    • Dobro operite šarana i osušite ga papirnim ubrusima.
    • Na obe strane ribe, zasecite kožu nožem na nekoliko mesta kako biste omogućili ravnomerno prodiranje začina.
  2. Priprema smese za natrljavanje:
    • Pomešajte sitno iseckan beli luk, peršun i mirođiju u posudi.
    • Dodajte maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.
  3. Natrljavanje i filovanje:
    • Natrljajte unutrašnjost i spoljašnjost šarana pripremljenom smesom za natrljavanje.
    • Unutar šarana stavite kolutove limuna kako bi dodali svežinu i aromu ribi.
  4. Pecanje u rerni:
    • Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
    • Uključite belo vino u pripremljenu tiganj ili pleh za pečenje.
    • Stavite šarana u tiganj ili pleh i pecite u prethodno zagrijanoj rerni 30-40 minuta ili dok ne postane hrskav i lepo se zapeče.
  5. Posluživanje:
    • Poslužite šarana toplog, garniranog sa svežim biljem.
    • Poslužite uz prilog po želji, kao što su krompir pire, pečeni krompir ili sezonsko povrće.

Ovaj recept će vam pružiti sočan i ukusan pečeni šaran sa bogatim ukusom bilja i citrusa. Uživajte u pripremi i obroku!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Recept, rerna, Šaran, sveže bilje, Vino
Oprostite dugove i darujte decu: Ovo su verovanja koja se vezuju za Svetog Nikolu
Devica sitničava u ljubavi, Rak između dve vatre
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube