Bilo da postite ceo post ili ne, gotovo da nema one kuće koja danas nije odbila mrs i priprema isključivo posna jela. Pored pasulja, običaj za Badnji dan jeste i riba.
Nekoliko je načina priprema ribe, ali je praksa pokazala da se ona u Srbiji najčešće prži. I to užasava pojedine domaćice koje nemaju kuhinju kao odvojenu prostoriju jer znaju da će kuća celog dana da se oseća na prženu ribu.

Ali i za to postoji rešenje i to krajnje jednostavno! Sve što vam je potrebno jeste da u tiganj prvo stavite oguljen i opran krompir pa tek onda da ubacite ribu. Ne pitajte kako, ali je provereno da krompir sprečava da se miris ribe širi po prostoriji.
Još jedan trik je da u ulje koje ste zagrejali dodate malo soli, jer će upravo so sprečiti da ulje prska na sve strane prilikom prženja! Eto odlične ideje kako da vam i šporet ostane čist, a i kuća mirišljava (na vaš omiljeni osveživač prostorija, ne na ribu)
Uspešno ste se prijavili