15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik ...
italijanski uz kuvanje

Foto:Dragan Mujan

Kada ukusi progovore: Naučite da kuvate italijanska jela i pričate jezik hrane koju spremate!

Anđelka Popadić
29. oktobar 2018. 13:59
Na šta prvo pomislite kada osetite ukus hrskavih brusketa u ustima ili pastu koja se topi pri prvom zalogaju? 
PODELI
F
T
G
P

Na Italiju, zar ne? I mi.

Odlučile smo da posetimo Centar za italijanski jezik i kuhinju „Contatto“ i vidimo kako izgleda kurs italijanskog jezika uz kuvanje.

Na prvi pogled zvuči kao savršen spoj lepog i korisnog, a kada smo prisustvovali času otkrili smo da je zaista tako i na prvi zalogaj, a ne samo pogled.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

Ukoliko tražite školu italijanskog jezika, a uz to ste i ljubitelj njihove kuhinje – na pravom ste mestu. U malim grupama i veseloj atmosferi dosta italijanskog može da se nauči pogotovo zbog dinamičnog rada profesora i ljubavi koju unose u čitavu priču. Ako na sve to dodamo i kulinarstvo, događa se magija.

Savršen enterijer, prijatna atmosfera i opijajući mirisi koji su dopirali iz kuhinje su nam davali naznaku da je ovaj kurs prava stvar. Ukoliko ste početnik treba da znate da se na nivou A1 uči nekoliko jela, a težina samog recepta zavisi od nivoa znanja grupe.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

Kako vaše znanje bude raslo, tako će i italijanska jela da se „gomilaju“ u kuhinji.

Prve na listi su bruskete sa paradajzom i bosiljkom.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

– Ideja je bila da napravimo nešto kako bismo se i mi još bolje upoznali sa italijanskom kuhinjom, ali i da olakšamo sam proces učenja jezika. Na početnom kursu, A1, prvi recept sa kojim se susrećemo nakon mesec dana učenja jesu bruskete sa paradajzom i bosiljkom. Jedan jednostavan, ali zdrav recept pravljen po originalnoj italijanskoj recepturi. Takođe, u sklopu škole želimo da ponudimo i ljudima sa strane koji nemaju vremena da se ozbiljno posvete učenju italijanskog jezika da spremaju italijanska jela na srpskom jeziku i to putem „kulinarskih radionica“ koje se u našoj školi održavaju vikendima – kaže Marina Rabrenović, osnivač i profesor u Centru za italijanski jezik i kuhinju „Contatto“.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

Spolja hrskavo, unutra mekano i sočno, bruskete su dominantnog ukusa i bude sva vaša čula. Kada zagrizete i upotpunite zalogaje uz dobro italijansko vino, bilo belo ili roze, imaćete osećaj da ste na trenutak otišli do Rima ili prošetali kroz vinograde Toskanske regije.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

Na ovom kursu, kako smo se upoznavali sa kuhinjom, kulturom i italijanskim jezikom otkrili smo tajnu njihovih jela. Suština je da se svaki sastojak pažljivo bira i da se u svakom jelu može prepoznati sve što ste stavili i koristili pri pripremi.

Istanačni ukusi i lepi začini su osnov njihove kuhinje, ali i dobro italijansko vino i dosta smeha.

italijanski uz kuvanje

Foto: Dragan Mujan

Takođe, pored brusketa, svi polaznici početnog kursa naučiće i da prave: špagete sa pesto sosom, špagete sa amatrićana sosom, rižoto sa vrganjima i poslasticu tiramisu. S obzirom na to da smo i mi početnici, idemo korak po korak pa se opet okrećemo brusketama.

Ukoliko ste ogladneli od ove priče, vreme je da pređete u kuhinju i pripremite sastojke, jer vam mi ovom prilikom poklanjamo recept.

Potrebno je:

Hleb

Paradajz

Maslinovo ulje

Beli luk

Bosiljak

So

Biber

Priprema: Čitav proces pravljenja možete da pogledate u našem video prilogu OVDE.

Kako bismo vam još malo približili samu školu italijanskog jezika i atmosferu sa časa poveli smo i fotografa sa nama u kuhinju. Uživajte u našoj živopisnoj galeriji.

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

italijanski uz kuvanje
Foto: Dragan Mujan

Prijatno i dobrodošli!

Pročitaj još:

Osetite duh Italije u svom domu: Napravite kremastu KARBONARA pastu koja se topi u ustima!

Male tajne velikih majstora: Omiljenu bocu vina rashladite za tili čas!

Kako za reumu tako i za ukusnije obroke: Ovo su razlozi zbog kojih treba da konzumirate maslinovo ulje!

 

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Brusketi, brusketi sa paradajzom, contatto, italija, italijanski uz kuvanje, Kuvanje, Recept
Odgovor koji zanima sve trudnice: Kako odabrati neinvazivni prenatalni test koji je najbolji za vas?
Kim Kardašijan šminka PETOGODIŠNJU ćerku, a stručnjaci imaju savet za roditelje poput nje!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube