Potrebno:
– tri cela jaja i jedno belance, ugrejani na sobnoj temperaturi
– 120g šećera
– 150g brašna
– poka kafene kašike arome vanile
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh za pečenje sa dva lista papira.
Odvojite žumanca i belanca. Bilo bi idealno da jaja ostavite da se ugreju na sobnoj temperaturi pola sata pre nego što ćete ih mutiti.
Sada umutite sva tri žumanca sa pola količine šećera, dok ne postanu bledi i vazdušasti. Dodajte potom i vanilu, umešajte i ostavite sa strane.
Belanca mutite dok ne budu vazdušasti pa dodajte šećera, malo po malo. Mutite dok ne dobijete čvrtu penu.
Sada nežno spojite dve kreme od jaja, pa dodajte i brašno. Nemojte previše da mutite da testo ne bi palo.
Stavite smesu u dresir kesu i pravite oblike slične piškotama. Pecite oko 14-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Možete na kraju uvaljati u šećer u prahu.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili