15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU...

Foto:YouTube/Bokina kuhinja

Još niste savladali savijanje sarme? Nema problema, evo recepta za SLAGANU SARMU

Aska logo
Aska
28. novembar 2023. 16:08
Poznato je da je spremanje sarme veština za koju su potrebne godine da se dosegne. Za one koji nisu dotakli savršenstvo u rukovanju listovima kupusa i mlevenim mesom, nudimo lakše rešenje
PODELI
F
T
G
P

Ukoliko vam pravljenje tih savršenih savijutaka od sarme stvara baš veliki problem, odaberite lakši način, slagajte ih.

Pratite recept ispod.

Foto: Pexels

SASTOJCI:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 750 g mlevenog mesa
  • 120 g pirinča 
  • 2 glavice crnog luka
  • so, biber, aleva paprika
  • 100 g slanine ili 200 g suvog mesa ( po želji)

PRIPREMA:

Odvojite listove vašeg kiselog kupusa, isecite im koren i ako je suviše slan i kiseo isperite ga u hladnoj vodi. U drugoj posudi izdinstajte dve glavice sitno seckanog crnog luka, dodajte mleveno meso i opran pirinač. Sve dinstajte desetak minuta.

Vatrostalnu posudu ili dublju đuvečaru podmažite, obložite listovima kiselog kupusa, pa postupak ponovite sa još jednim slojem kupusa. Na polovinu svakog lista sipajte fil od mlevenog mesa, pa preklopite drugom polovinom, a postupak ponovite. Ponovo stavite sloj kupusa, pa ponovite prethodni postupak i tako dok ne potrošite kompletan fil.

Nakon što ste umotali i poslednji sloj slagane sarme, pokrijte je listovima kiselog kupusa. Napravite zapršku tako što ćete blago ispržiti dve kašike brašna na ulju, dodajte kašičicu aleve parike i prelijte sarmu. Da bi sarma bolje upila zapršku možete koristiti mali trik tako što ćete u zapršku dodati oko pola litre tople vode (zavisi koliko imate sarme) i preliti sarmu. Stavite je u rernu da se krčka na 180 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi
Probajte BELO kuvano vino, blaže je od crnog i osvaja na prvi gutljaj!
Prste da poližeš: Pet soseva za testeninu koje ćete obožavati!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Recept, Sarma, slagana sarma

Izvor:srecna.republika.rs

Megan Markl tužena zbog klevete: Opet će se naći sa polusestrom na sudu
Biku će neko poremetiti planove, Škorpija tvrdoglavo nepopustljiva
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube