15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Jednostavan recept za sve domaćice: Napravite prave PERECE i jedite ih u b...
perece, hrana, recept

Foto:Profimedia

Jednostavan recept za sve domaćice: Napravite prave PERECE i jedite ih u bilo koje doba dana!

Aska logo
Aska
17. februar 2019. 10:09
Doručak, užina, ručak, večera... Ko bi im odoleo? Hajde da zajedno napravimo domaću grickalicu koja se za srce lepi.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

Dva žumanca
800 grama brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
2 dl mleka
1 dl ulja

kuvanje, deca

Foto: Profimedia

Za preliv:

3 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašike vode

Priprema:

perece, hrana, recept

Foto: Profimedia

Pomešajte brašno sa uljem i solju, pa dodajte suvi kvasac, mleko i vodu. Umesite testo koje se ne lepi za ruke, ali da ne bude ni tvrdo. Zatim isto prekrijte i ostavite na toplom da „odmara“ oko 30 minuta.

Za to vreme vi pripremite slani preliv.

Pomešajte so i brašno, polako dodajte hladnu vodu i mešajte da ne bude grudvica. Od komadića testa napravite dugačke trake, pa ih uvijajte u perece. Ostavite tako napravljeno testo da odstoji oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite žumancetom.

Pecite perece oko 10 minuta, kada izvadite iz rerne premažite prelivom i vratite opet u rernu na još par minuta.

Prijatno!

Pročitaj još:

Da li ste nekad jeli pečurke punjene ćuftama? Mi smo pravili, probali i prste polizali, evo RECEPTA!

Šnenokle po bakinom receptu: Napravite jednostavnu i brzu poslasticu punog ukusa koji osvaja

Začinite današnji dan slatkim zalogajima: Evo kako da napravite “zaljubljene kolače”!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Kuhinja, Perece, porodica, Recept
Svemoguća kamena ruža: Upoznajte se sa svim blagodetima koje krije Čuvarkuća
Priče za laku noć: Selidba gospodina Straha!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube