Potrebno je:
Dva žumanca
800 grama brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
2 dl mleka
1 dl ulja

Foto: Profimedia
Za preliv:
3 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašike vode
Priprema:

Foto: Profimedia
Pomešajte brašno sa uljem i solju, pa dodajte suvi kvasac, mleko i vodu. Umesite testo koje se ne lepi za ruke, ali da ne bude ni tvrdo. Zatim isto prekrijte i ostavite na toplom da „odmara“ oko 30 minuta.
Za to vreme vi pripremite slani preliv.
Pomešajte so i brašno, polako dodajte hladnu vodu i mešajte da ne bude grudvica. Od komadića testa napravite dugačke trake, pa ih uvijajte u perece. Ostavite tako napravljeno testo da odstoji oko desetak minuta, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Svaku perecu premažite žumancetom.
Pecite perece oko 10 minuta, kada izvadite iz rerne premažite prelivom i vratite opet u rernu na još par minuta.
Prijatno!
Pročitaj još:
Da li ste nekad jeli pečurke punjene ćuftama? Mi smo pravili, probali i prste polizali, evo RECEPTA!
Šnenokle po bakinom receptu: Napravite jednostavnu i brzu poslasticu punog ukusa koji osvaja
Začinite današnji dan slatkim zalogajima: Evo kako da napravite “zaljubljene kolače”!
Uspešno ste se prijavili