15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Jedno od najlepših jela na svetu: Ukusne lazanje!

Jedno od najlepših jela na svetu: Ukusne lazanje!

Marta Buzurović
13. novembar 2016. 14:57
Ne znate šta ćete za ručak?
PODELI
F
T
G
P
Probajte Askine lazanje!

Za crveni sos:

 500 grama mešanog mlevenog mesa

Paradajz sok

Začini: bosiljak, ruzmarin, lovorov list, biber, so, šećer

Za bešamel sos:

200 grama brašna

pola litra mleka

50 grama putera

200 grama masnog kačkavalja

Priprema:

Crveni sos:
Dobro propržite meso na ulju, posolite ga i pobiberite. Ako meso otpusti masnoću prospite je.

Dodajte paradajz sok i začine: kašiku bosiljka, 3 lista lovora, još malo bibera, malo soli, ruzmarin između prstiju i vrlo malo šećera.

Kuvajte na blagoj vatri 20 minuta i skinite sa vatre.

Bešamel sos
:

Rastopite puter na ringli

Dodajte brašno i mešajte

Na sasvim blagoj vatri postepeno dodajte mleko i sve vreme mešajte žicom kako se ne bi napravile gudvice

Dodajte malo soli

Sos bi trebalo da bude gust kao testo za palačinke, ne gušći i tada je gotov

Slaganje:

U četvrtast pleh na dno stavite malo ulja i malo brašna

Lazanjama pokrijte celu površinu pleha

Sipajte trećinu crvenog sosa, a preko njega bešamel sos

Preko poređajte lazanje celom površinom

Ponovo sipajte sos i ponovo lazanje

Preko sipajte ostatak oba sosa

Ubacite u vrelu rernu na 20 minuta

Posle 20 minuta izvadite i pospite kačkavalj preko i pecite još 5 minuta dok sir ne porumeni

Onda otvorite flašu vina i ceo svet je vaš! Na kraju možete da dodate malo parmezana ili belog bibera!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Italijanska hrana, Lazanja, Recept
Nema lepote bez higijene: Kako da očistite figaro za kosu
Evo kako sada izgleda: Pevačica potpuno promenila imidž
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube