Probajte Askine lazanje!
Za crveni sos:
Uspešno ste se prijavili
Za crveni sos:
500 grama mešanog mlevenog mesa
Paradajz sok
Začini: bosiljak, ruzmarin, lovorov list, biber, so, šećer
Za bešamel sos:
200 grama brašna
pola litra mleka
50 grama putera
200 grama masnog kačkavalja
Priprema:
Crveni sos:
Dobro propržite meso na ulju, posolite ga i pobiberite. Ako meso otpusti masnoću prospite je.
Dodajte paradajz sok i začine: kašiku bosiljka, 3 lista lovora, još malo bibera, malo soli, ruzmarin između prstiju i vrlo malo šećera.
Kuvajte na blagoj vatri 20 minuta i skinite sa vatre.
Bešamel sos:
Rastopite puter na ringli
Dodajte brašno i mešajte
Na sasvim blagoj vatri postepeno dodajte mleko i sve vreme mešajte žicom kako se ne bi napravile gudvice
Dodajte malo soli
Sos bi trebalo da bude gust kao testo za palačinke, ne gušći i tada je gotov
Slaganje:
U četvrtast pleh na dno stavite malo ulja i malo brašna
Lazanjama pokrijte celu površinu pleha
Sipajte trećinu crvenog sosa, a preko njega bešamel sos
Preko poređajte lazanje celom površinom
Ponovo sipajte sos i ponovo lazanje
Preko sipajte ostatak oba sosa
Ubacite u vrelu rernu na 20 minuta
Posle 20 minuta izvadite i pospite kačkavalj preko i pecite još 5 minuta dok sir ne porumeni
Onda otvorite flašu vina i ceo svet je vaš! Na kraju možete da dodate malo parmezana ili belog bibera!
Uspešno ste se prijavili