15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Jedne su idealne za poslastice, druge za slana jela: Saveti kako da praviln...

Foto:Envato

Jedne su idealne za poslastice, druge za slana jela: Saveti kako da pravilno koristite trešnje i višnje!

Aska logo
Aska
18. jun 2020. 13:51
Višnje i trešnje su u sezoni, a broj sorti koje postoje se procenjuje na oko 500. U pitanju je klasično letnje voće koje se koristi za deserte, slana jela, džemove i sokove.
PODELI
F
T
G
P

Trešnje sadrže vrlo malo kiseline, pa u kuvanju ne menjaju mnogo ukus. Najčešće se koriste u slatkim jelima: voćnim salatama, tartovima, kolačima, sufleima i klasičnom francuskom kolaču “clafoutis”.

Višnje su često tamnije od trešanja i sadrže znatno više voćne kiseline pa su i pogodnije za kuvanje. Koriste se najčešće u džemovima i kompotima, ali i u slanim jelima kao što su divljač i pačetina.

Trešnje i višnje su članovi porodice ruža. Kada se uberu, ne nastavljaju da sazrevaju, shodno tome, samo zrelo voće se bere i prodaje.

5 saveta i trikova za pravilnu upotrebu

  • Konzumiraju se što svežije moguće – idealno u roku od dva do tri dana posle kupovine.
  • Ako se ne koriste odmah, najbolje je da ih čuvate sa peteljkama, raspoređene na poslužavniku u frižideru.
  • Trešnje su pogodne za zamrzavanje – ali u tom slučaju odstranite peteljku, a ostavite koštice.
  • Prvi korak u pripremi je uvek pranje, jer, ako se trešnje peru posle uklanjanja koštice i peteljke, gube svoj dragoceni sok.
  • Da bi se olakšalo uklanjanje koštice, dovoljno je staviti trešnje/višnje u zamrzivač pre čišćenja. Ovo čini meso čvršćim a tada se koštica lakše uklanja

Pročitaj još:

Saveznik u gubljenju kilograma i prijatelj vašeg srca: Zbog ovoga treba da jedete TIKVICE!

Posuda za led može da se koristi za slatkiše i napitke: Osvežite se i zasladite uz ove brze recepte!

Ubrzava metabolizam i čisti organizam: Uočite promene na telu uz pomoć đumbira!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Trešnje, Višnje, Voće

Izvor:hrana,pice,price

Dnevni horoskop: Ovnovi zadovoljni u ljubavi, Device u emotivnom zanosu
Pitali ste stručnjaka: Da li zbog endometrioze mogu da zatrudnim jedino vantelesnom oplodnjom?
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube